ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να ξυρίσεις τα πόδια σου σωστά, σύμφωνα με τους δερματολόγους


Ελένη Τσούτση

26 Ιουνίου 2023

Πώς να ξυρίσεις τα πόδια σου σωστά, σύμφωνα με τους δερματολόγους
Pexels
Το καλό ξύρισμα έχει τα μυστικά του. Εσύ τα ήξερες;

Για μερικές από εμάς, το ξύρισμα των ποδιών μας είναι μέρος της ρουτίνας μας. Είναι ο πιο γρήγορος και οικονομικός τρόπος για να αποχωριστούμε την ανεπιθύμητη τρίχα σε σύγκριση με εναλλακτικούς τρόπους όπως η αποτρίχωση με κερί ή η αποτρίχωση με λέιζερ. Έχεις αναρωτηθεί όμως αν ακολουθείς τα σωστά βήματα; Spoiler: Αν έχεις συνεχώς φαγούρα, έγκαυμα από ξυράφι και μικρά κοψίματα, η απάντηση είναι πιθανότατα όχι.

Αλλά ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εγκεκριμένες από τους ειδικούς συμβουλές και tricks που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε ένα σωστό ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς. Οι δερματολόγοι Brendan Camp και Marisa Garshick αναλύουν στο Byrdie όλα τα απαραίτητα βήματα.

Ρίξε στο δέρμα σου ζεστό νερό

Αυτή είναι η νούμερο ένα κίνηση, να ρίξεις στο δέρμα σου ζεστό νερό πριν το ξύρισμα για να ανοίξουν οι πόροι. Ο Camp συνιστά το ξύρισμα να γίνεται προς το τέλος του ντους, επειδή το δέρμα θα είναι πιο ενυδατωμένο, πράγμα που σημαίνει μικρότερο κίνδυνο ερεθισμού.

Εφάρμοσε κρέμα ή gel ξυρίσματος

Να εφαρμόζεις πάντα μια ειδική κρέμα ξυρίσματος ή ένα gel. Πολλοί από τους ασθενείς του Camp τον επισκέπτονται με εγκαύματα από ξυράφι που προέρχονται από ξύρισμα χωρίς κρέμα. «Το ξύρισμα σε στεγνό δέρμα ή μόνο με νερό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό». Μια ειδική κρέμα θα βοηθήσει το ξυράφι να γλιστράει πιο εύκολα, μειώνοντας την πιθανότητα γρατσουνιών ή ανομοιόμορφου ξυρίσματος.

Jenny.Gr
Pexels

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση μετά το ξύρισμα

Μόλις ολοκληρώσεις το ξύρισμα, εφάρμοσε την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό καθώς το ξύρισμα μπορεί να διαταράξει τον φραγμό του δέρματος, οδηγώντας σε ερυθρότητα και κνησμό, αναφέρει Camp.

Να αποφύγεις τη χρήση σκληρών προϊόντων μετά το ξύρισμα

Αν εφαρμόζεις τεχνητά αρωματισμένα προϊόντα, καλό είναι να αποφύγεις να τα χρησιμοποιείς αμέσως μετά το ξύρισμα. Αυτά τα συστατικά μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή ενόχληση, τσούξιμο ή ερεθισμό μετά από ένα φρέσκο ξύρισμα.

Ξέπλυνε καλά το ξυραφάκι σου
Μετά το ξύρισμα, πρέπει να ξεπλύνεις πολύ καλά το ξυράφι σου. Η βεβαίωση ότι η λεπίδα είναι εντελώς καθαρή κάθε φορά που ξυρίζεσαι ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ερεθισμού και μόλυνσης.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.