ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τι (πόσο και πότε) τρώει μια αισθητικός για νεανικό δέρμα -Μια expert μας απαντά


Ελένη Τσούτση

29 Ιουνίου 2023

Τι (πόσο και πότε) τρώει μια αισθητικός για νεανικό δέρμα -Μια expert μας απαντά
Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί αρκετές φορές ποια είναι η διατροφή μιας skincare experts για αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Εμείς θα σου λύσουμε όλες τις απορίες

Η ομορφιά ξεκινά από μέσα και αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα οι skincare experts. Εκτός από τα προϊόντα που εφαρμόζουμε στο δέρμα μας και τις θεραπείες που κάνουμε, πρέπει να δίνουμε την κατάλληλή προσοχή και στην διατροφή μας. Οι τροφές περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε και αυτό αντανακλά στο πρόσωπό μας. Η εικόνα της επιδερμίδας μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις διατροφικές επιλογές μας. Οι ωφέλιμες τροφές δρουν αποτοξινωτικά στον οργανισμό και κρατούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη, νεανική και λαμπερή. Και σε αυτό το σημείο πρέπει να αναρωτηθούμε: Ποια είναι η διατροφή που ακολουθεί μια skincare expert;

Μιλήσαμε λοιπόν με την αισθητικό, Λιάνα Κόντου, η οποία μας αποκάλυψε τα dos και τα don’ts της διατροφής της. Πάμε να δούμε ποιες τροφές επιλέγει καθημερινά:

Jenny.Gr

Πόσο νερό πινεις καθημερινά:

Ο στόχος μου είναι τα 3 λίτρα δηλαδή περίπου 12 ποτήρια. Ανάλογα και με τις δραστηριότητές μου και την εποχή πίνω από 9 έως 13 ποτήρια ημερησίως.

To junk food υπάρχει στην εβδομαδιαία διατροφή σου; Και αν ναι, τι προτιμάς;

Το junk food δεν υπάρχει στην εβδομαδιαία διατροφή μου σίγουρα, προτιμώ να τρώω νόστιμες τροφές χωρίς τρανς λιπαρά και ζάχαρη που τα junk food περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες. Υπάρχουν πραγματικά πολλοί νόστιμα φαγητά και ταυτόχρονα πολύ υγιεινά. Όταν επιλέγω να φάω πίτσα για παράδειγμα που μπορεί να θεωρηθεί junk food την τρώω στην πιο υγιεινή εκδοχή της έτσι ώστε να ικανοποιήσω την επιθυμία μου χωρίς να επιβαρύνω τον οργανισμό μου πολύ.

Πόσα γεύματα τρως μέσα στη μέρα;

Κατά την διάρκεια της ημέρας τρώω σίγουρα 3 γεύματα και προσπαθώ το βραδινό μου να είναι αρκετά ελαφρύ σε θερμίδες και σε λιπαρά. Στα ενδιάμεσα διαστήματα των γευμάτων μου μπορεί να φάω λίγους ξηρούς καρπούς η ένα φρούτο.

Ποιες τροφές επιλέγεις για να έχεις λαμπερή επιδερμίδα;

Οι τροφές που επιλέγω και με βοηθάνε να έχω λαμπερό δέρμα είναι σίγουρα τα φρούτα και τα λαχανικά σε όλες τους τις εκδοχές. Ωμά, σε χυμούς που τους προτιμώ γιατί παίρνω μεγάλες ποσότητες βιταμινών σε ένα ποτήρι, και σίγουρα οι σαλάτες που συνοδεύουν πάντα όλα τα γεύματά μου. Προσπαθώ να τρώω ψάρια πλούσια σε Ω3 τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα όπως :οι σαρδέλες ο σολομός και ο τόνος και τέλος σίγουρα έχω στην καθημερινότητά μου μικρή ποσότητα ανάλατων ξηρών καρπών.

Jenny.Gr
Pexels

Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα;

Σίγουρα και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα η κατανάλωση κάποιων συγκεκριμένων τροφών. Για παράδειγμα, η κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων επεξεργασμένων λιπαρών όπως τα τρανς λιπαρά και ορισμένα κορεσμένα λιπαρά που τα βρίσκουμε π.χ. στα τηγανητά στις έτοιμες συσκευασμένες τροφές κ.α., συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για ακμή και φλεγμονή του δέρματος . Επίσης αν κάποιος έχει δυσανεξία στην γλουτένη ή στην λακτόζη θα πρέπει να προσέχει πολύ την διατροφή του γιατί η κατανάλωση προϊόντων με αυτά τα συστατικά μπορεί να δημιουργήσουν δερματικά προβλήματα όπως : ερεθισμούς , δερματίτιδα ,ακμή κ.α. Τέλος, η κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί αφυδάτωση και επηρεάζει την ελαστικότητα και την υγεία του δέρματος.

Jenny.Gr
Pexels

Πόσο δύσκολο είναι να ακολουθείς ένα πρόγραμμα διατροφής;

Δεν είναι δύσκολο καθόλου όταν το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς σε κάνει και αισθάνεσαι όμορφα με το δέρμα σου και γενικότερα έχεις περισσότερο ενέργεια και σαφώς καλύτερη διάθεση. Γίνεται τρόπος ζωής και όταν θέλεις να φας κάτι έξω από αυτά τα πλαίσια απλά φροντίζεις να είναι όσο γίνεται λιγότερο βλαβερό και το πιο βασικό είναι να μην το επαναλαμβάνεις πολύ συχνά.

Ποια είναι η νούμερο 1 διατροφική επιλογή που κάνεις για την αντιγήρανση;

Για εμένα το Νο1 είναι η κατανάλωση λαχανικών και φρούτων καθημερινά. Όλα αυτά που χρειάζεται το δέρμα μας μπορούμε να τα βρούμε σε αυτές τις δύο κατηγορίες .
Το Celery, οι πιπεριές, τα πορτοκάλια, τα blueberries και όλα τα φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό βοηθάνε το δέρμα μας να παραμείνει όσο μπορεί περισσότερο ενυδατωμένο φωτεινό και νεανικό.

Jenny.Gr
Pexels

Λιάνα Κόντου

Υπεύθυνη Αισθητικος κέντρου www.salusperaqua.gr

Πτυχιούχος Αισθητικός
BTEC H.N.D in Beauty Therapy
Τ.Ε.Ι Αθήνας τμήμα Αισθητικής

Instagram

Facebook

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.