WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 τροφές που μειώνουν τη γήρανση του δέρματος από τον ήλιο


Τζουλιάννα Καρνέζη

7 Μαΐου 2023

6 τροφές που μειώνουν τη γήρανση του δέρματος από τον ήλιο
pexels
Το ηλιακό έγκαυμα και οι ρυτίδες είναι μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που οι περισσότερες γυναίκες αγωνίζονται να αποφύγουν κατά τη διάρκεια, κυρίως, του καλοκαιριού.

Ενώ ένα υψηλής ποιότητας αντηλιακό μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων αυτών, προσθέτοντας τα κατάλληλα τρόφιμα, θα παρέχετε στην επιδερμίδα ένα επιπλέον χέρι βοηθείας.

Τροφές που προστατεύουν τη γήρανση του δέρματος από το ηλιακό έγκαυμα

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Γνωρίζατε ότι τα φυλλώδη λαχανικά βοηθάνε στην πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων και στην πρόωρη γήρανση; Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, που προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, αποτρέπει την ξηρότητα και τον ερεθισμό, και καταπολεμά την ακμή.

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά βοηθάνε στο να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παρακάμψετε το πολύτιμο νερό. Αν θέλετε να έχετε ένα φρέσκο, απαλό και χωρίς ρυτίδες δέρμα, φτιάξτε σαλάτες με πράσινα φυλλώδη λαχανικά και καταναλώστε τις τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Βατόμουρα

Αυτά τα φρούτα είναι πολύτιμα ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί περιέχουν ανθοκυανίνες και φαλοβονόλες, δύο απίστευτα ισχυρά αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Τα βατόμουρα έχουν φανταστική γεύση και μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε πίτες, στο γιαούρτι, σε smoothies, στις φρουτοσαλάτες και να αποτελέσουν το ιδανικό σνακ για όλη την οικογένεια.

Ντομάτα

Οι ντομάτες περιέχουν βιταμίνη C και λυκοπένιο που συμβάλουν στην πρόληψη των ρυτίδων. Έχουν επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο σημαίνει ότι όταν τρώτε ντομάτες κατά τη διάρκεια της ημέρας, κρατάτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και υγιές.

Επίσης, αν είστε επιρρεπείς στην ακμή κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι ντομάτες είναι οι καλύτεροι σας φίλοι, διότι μελέτες δείχνουν, ότι βοηθάνε στην καταπολέμηση της ακμής. Αυτά τα κόκκινα λαχανικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε, αλλά είναι καλύτερο να τις τρώτε μαγειρεμένες, για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη τους.

Jenny.Gr
pexels

Φράουλες

Αυτά τα μικρά φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, που δρα ως φυσικό αντηλιακό και βοηθάει στην πρόληψη των ρυτίδων και του ηλιακού εγκαύματος. Μπορείτε να τις απολαύσετε σε smoothie, στις σαλάτες ή ωμές. Είναι νόστιμες και υγιεινές.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι από τις καλύτερες τροφές που καταπολεμάνε τη γήρανση και τα εγκαύματα από τον ήλιο. Είτε θέλετε να το καταναλώσετε ωμό ή μαγειρεμένο, θα αποκομίσετε όλα τα οφέλη του, όπως είναι οι αντικαρκινικές ιδιότητες και ένα νεανικό δέρμα. Μπορείτε να το μαγειρέψετε με πολλούς τρόπους, ώστε να το καταναλώνετε αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα.

Αγγούρια

Έχουν 94% περιεκτικότητα σε νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο, χωρίς τις ενοχλητικές ρυτίδες. Τρώγοντας αυτά τα λαχανικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού βοηθάτε στη πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων. Προσθέστε μερικές φέτες στο νερό, σε ένα πράσινο smoothie ή στη σαλάτα σας.

Μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό όλο τον χρόνο και να πίνετε αρκετά υγρά όλη την ημέρα, για να προστατέψετε το δέρμα σας και την υγεία σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.