ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τέλος τα ξηρά πέλματα: Αυτά είναι τα tips για βελούδινα πόδια το καλοκαίρι


Ελένη Τσούτση

3 Αυγούστου 2023

Τέλος τα ξηρά πέλματα: Αυτά είναι τα tips για βελούδινα πόδια το καλοκαίρι
Pexels
Δες όλα τα μυστικά για υπέροχα πόδια το καλοκαίρι

Από τις σκασμένες φτέρνες μέχρι το ξεφλουδισμένο δέρμα, όλες έχουμε νιώσει κάποια στιγμή πιο ξηρά τα πόδια μας. Ένας ποδίατρος μας εξηγεί πώς να αποκτήσουμε ενυδατωμένα και μεταξένια πόδια με εύκολα tips στο σπίτι.

Τα τελευταία χρόνια, η αυτοφροντίδα άρχισε σιγά σιγά να συνδυάζεται περισσότερο με την περιποίηση της επιδερμίδας και τώρα, περιποιούμαστε το πρόσωπο και το σώμα μας περισσότερο από ποτέ. Είτε πρόκειται για τη χρήση μιας μάσκας προσώπου δύο φορές την εβδομάδα είτε για ένα scrub σώματος. Ένα σημείο όμως που ίσως δεν δίναμε την προσοχή μας είναι η φροντίδα των ποδιών μας.

DUST+CREAM, Scrub σώματος με άρωμα καρπούζι & σταφύλι

Jenny.Gr

Πήλινγκ σώματος για τον καθαρισμό και την απολέπιση της επιδερμίδας, με άρωμα καρπούζι και σταφύλι. Απολεπίζει απαλά και απομακρύνει τα νεκρά κύταρα του δέρματος, αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας. Χάρη στην πλούσια και κρεμώδη σύνθεση του, διατηρεί την επιδερμίδα ανανεωμένη και αναζωογονημένη. Οι κόκκοι από φλοιό αμυγδάλου και το κουκούτσι ελιάς, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους από την επιδερμίδα και παράλληλα το εκχύλισμα αλόης εισχωρεί στο δέρμα και το αφήνει λείο και απαλό, βοηθώντας στη μείωση των δερματικών ερεθισμών.

«Το δέρμα στις φτέρνες μας σκληραίνει για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως οι σκασμένες φτέρνες δημιουργούνται λόγω ενός μείγματος ξηρότητας και πίεσης.», εξηγεί ο ποδίατρος, Bharti Rajput στο The Stylist.

«Μερικές φορές, εάν περνάτε πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους ή η θέρμανση είναι υψηλή, η υφή του δέρματος του ποδιού μπορεί να γίνει λίγο πιο ξηρή και αυτό μπορεί συχνά να οδηγήσει σε έντονη ξηρότητα. Το να φοράτε σανδάλια το καλοκαίρι μπορεί να προκαλέσει σκάσιμο στο δέρμα καθώς οι γυμνές φτέρνες χτυπούν πάντα το πίσω μέρος του παπουτσιού, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη πίεση και κατά συνέπεια ρωγμές.», προσθέτει.

«Οι σκασμένες φτέρνες μπορεί επίσης να προκληθούν από την έλλειψη βιταμινών στη διατροφή σας, όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση και την αποκατάσταση τόσο των μαλλιών όσο και του δέρματος.»

Jenny.Gr
Pexels

Ποια συστατικά πρέπει να αναζητήσεις στην κρέμα ποδιών;

«Πάντα προτείνω μια κρέμα που περιέχει ουρία. Η ουρία είναι ένα φυσικό στοιχείο που βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας. Έτσι, για όσες έχουν δέρμα που μπορεί να είναι ξηρό και στερείται φυσικής ενυδάτωσης, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσουν τα σκασμένα πέλματα», συμβουλεύει ο ειδικός.

«Μπορείτε να απαλλαγείτε από το ξηρό δέρμα των ποδιών σας χρησιμοποιώντας μια λίμα ποδιών, αλλά θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε πάντα σε στεγνό πόδι, ποτέ σε βρεγμένο. Όταν το δέρμα είναι υγρό, τείνει να γίνεται πιο ελαστικό. Ακόμη, μπορείτε να μουλιάσετε τα πόδια σας σε λίγο νερό και να προσθέσετε λίγο λεμόνι ή λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, σας συνιστώ να εφαρμόσετε μια κρέμα ποδιών με βάση την ουρία εάν έχετε πραγματικά ξηρό δέρμα.»

Ένα ακόμη πολύτιμο tip για μεταξένια πόδια είναι όταν κάνεις μπάνιο, να μη ξεχάσεις την απολέπιση στα πόδια με ένα απολεπιστικό προϊόν. Έτσι θα απομακρύνεις σκληρά σημεία αλλά και τα νεκρά κύτταρα από τα πέλματα.

Caudalie Vinotherapist Foot Beauty Cream

Jenny.Gr

L'Occitane Shea Intense Foot Balm

Jenny.Gr

Carnaby Βeauty & Health Dry-Chapped Heels 20% Urea Κρέμα για Ξηρές & Σκασμένες Φτέρνες

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.