ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Έχεις λιπαρό δέρμα; H ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς


Ελένη Τσούτση

29 Αυγούστου 2023

Έχεις λιπαρό δέρμα; H ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς
Η λιπαρότητα μπορεί να μειωθέι, αρκεί να επιλέξεις την κατάλληλη skincare routine

Η νέα σεζόν έρχεται και ήρθε η ώρα να τροποποιήσουμε σωστά τη ρουτίνα ομορφιάς μας. Η ζέστη κάνει τους σμηγματογόνους αδένες να δημιουργούν υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα και μπορούν να προκληθούν ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα. Το μυστικό για να διατηρήσεις ένα υγιές, λαμπερό δέρμα είναι να ακολουθήσεις ένα πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιποίησης που δίνει έμφαση στην υγρασία και την ενυδάτωση.

Jenny.Gr

Παρακάτω θα βρεις τα απλά βήματα που θα αναβαθμίσουν το skincare σου:

Καθαρισμός

Ξεκίνησε κάθε μέρα με ένα ήπιο καθαριστικό που θα μειώσει τους ρύπους χωρίς να αφαιρεί από το δέρμα σου την απαραίτητη υγρασία, όπως κάνουν ορισμένα ισχυρά καθαριστικά. Για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα χωρίς να ερεθίσεις υπερβολικά την επιφάνεια του δέρματος, αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή γλυκολικό οξύ.

Τόνωση

Χρησιμοποιήσε ένα toner σχεδιασμένο για λιπαρό δέρμα μετά τον καθαρισμό. Αυτό θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων του pH και θα ελέγξει τυχόν υπερβολική λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Ενυδάτωση

Η εφαρμογή μιας ήπιας κρέμας, ειδικά για λιπαρό δέρμα είναι απαραίτητο step, για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο όλη την ημέρα. Δώσε προσοχή τα ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ. Μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις αντηλιακό για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

DUST+CREAM 24ωρη Ενυδατική Κρέμα Today is a Good Day για λιπαρές επιδερμίδες

Jenny.Gr

Πολύ απαλή ενυδατική κρέμα με 86% φυσικά συστατικά, tea tree oil & εκχύλισμα πρόπολης, ειδικά μελετημένη για λιπαρές επιδερμίδες, κατάλληλη για χρήση όλο το 24ωρο. Με βιοσακχαρίτη που παρέχει άμεση και μακροπρόθεσμη ενυδάτωση και με δραστικό μείγμα που αποτελείται από εκχύλισμα από μανιτάρι & βιταμίνες του συμπλέγματος Β με στυπτικές ιδιότητες που ελέγχει την έκκριση του σμήγματος και συσφίγγει τους πόρους του δέρματος.

Περιέχει ειδικό δραστικό που απορροφά το επιπλέον σμήγμα, εξασφαλίζει ματ αποτέλεσμα και μειώνει την ανεπιθύμητη γυαλάδα, αφήνοντας το δέρμα λείο, παρέχοντας μεταξένια και βελούδινη αίσθηση. Με βιταμίνη Ε που βελτιώνει την υφή του δέρματος και έχει αναπλαστική δράση. Αποτελεί εξαιρετική βάση για το μακιγιάζ.

Primer

Το primer θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος αφού θα σας βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα όμορφο μακιγιάζ, αλλά είναι επίσης ιδανικό για να αποτρέψει την παραγωγή λιπαρότητας!

Extra tip: Καλό είναι να μην αγγίζεις το πρόσωπό σου καθώς όταν το κάνεις, μεταφέρεται η βρωμιά, η λιπαρότητα και τα βακτήρια από τα χέρια στο πρόσωπό σου. Βεβαιώσου ότι τα χέρια σου είναι καθαρά πριν εφαρμόσεις προϊόντα περιποίησης ή καλλυντικά στο δέρμα σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.