ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Το συστατικό που χρειάζεται η επιδερμίδα σου για νεανική και λαμπερή όψη


Ελένη Τσούτση

15 Σεπτεμβρίου 2023

Το συστατικό που χρειάζεται η επιδερμίδα σου για νεανική και λαμπερή όψη
Instagram/@ valentinakumer
Αυτό είναι το key συστατικό που θα αναζοωγονήσει την επιδερμίδα σου

Πεπτίδια: ακούμε πολλά για αυτά, αλλά τι κάνουν στην πραγματικότητα για το δέρμα; Aξίζει πραγματικά να τα ενσωματώσεις στο skincare routine σου; Ας μάθουμε καλύτερα όλα όσα πρέπει για αυτό το ζωηρό συστατικό και πού ταιριάζει σε μια αποτελεσματική ρουτίνα.Τα πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες αμινοξέων και τα δομικά στοιχεία πρωτεϊνών (όπως το κολλαγόνο, η ελαστίνη και η κερατίνη, που είναι υπεύθυνα για την υφή, τον τόνο, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα), που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία και την εμφάνιση του δέρματος.

«Τα πεπτίδια υπάρχουν φυσικά στο σώμα», λέει ο Δρ Sommerlad στη British Vogue, και υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά, τα οποία είναι όλα κατασκευασμένα από διαφορετικούς συνδυασμούς αμινοξέων.

Τι κάνουν τα πεπτίδια για το δέρμα;

Όταν εφαρμόζονται τοπικά, τα πεπτίδια δρουν ως παράγοντες ανταλλαγής μηνυμάτων στο δέρμα, δίνοντας μια λειτουργία αναζωογόνησης. Μπορούν να διεγείρουν το σώμα να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη, δύο πρωτεΐνες που εμπλέκονται στη διατήρηση της δομής του δέρματος, παρέχοντας μια σφριγηλή, γεμάτη και λεία εμφάνιση.

Καθώς μεγαλώνουμε, η ποσότητα του κολλαγόνου και της ελαστίνης που παράγεται από το σώμα σταδιακά μειώνεται. Η συνεχής εφαρμογή πεπτιδίων στο δέρμα μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της παραγωγής με υψηλότερο ρυθμό.

Η Jennifer Aniston αυτό το καλοκαίρι αποκάλυψε ότι οι ενέσεις πεπτιδίων ήταν το μυστικό ομορφιάς της για ένα ελαστικό και λαμπερό δέρμα. Οι εβδομαδιαίες ενέσεις που προτιμά η Jen υποτίθεται ότι καταπολεμούν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες χορηγώντας πεπτίδια απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος, αλλά ενώ γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από τον FDA (επίσημο οργανισμό).

Ποια πεπτίδια είναι καλύτερα για το δέρμα;

Διαφορετικοί τύποι πεπτιδίων έχουν διαφορετικές επιδράσεις στο δέρμα. Ο Δρ Sommerlad εξηγεί ότι εμπίπτουν σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες – σήμα, φορέας, αναστολέας ενζύμου και νευροδιαβιβαστής – και καθένας από τους τύπους αυτών των κατηγοριών λειτουργεί με διαφορετικούς τρόπους στο δέρμα. Πολλά προϊόντα συνδυάζουν επίσης πολλά πεπτίδια σε μια ενιαία φόρμουλα.

Estee Lauder Resilience Multi-Effect Tri-Peptide Eye Creme - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Αυτή η έντονα θρεπτική και με πολλαπλά οφέλη κρέμα ματιών προσφέρει πιο σφριγηλή αίσθηση και ανορθωμένη εμφάνιση στα μάτια -με λιγότερα πρηξίματα. Μειώνεται η εμφάνιση των γραμμών & ρυτίδων, των μαύρων κύκλων και η έλλειψη ελαστικότητας.Περιέχει το προηγμένο σύμπλεγμα Tri-Peptide, που όπως αποδείχθηκε σε εργαστηριακές δοκιμές, ενισχύει σημαντικά την παραγωγή του κολλαγόνου κατά 124% σε μόλις 3 ημέρες, ώστε το δέρμα να δείχνει και να αισθάνεται πιο λείο & απαλό.

Drunk Elephant Protini Powerpeptide Resurf Serum - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Με τον υπερσυμπυκνωμένο συνδυασμό 11 πεπτιδίων, ο ορός Protini™ Powerpeptide Resurf Serum (Ορός ανανέωσης πεπτιδίων) προσφέρει γεμάτη, ελαστική επιδερμίδα, αντιμετωπίζοντας τη θαμπή, ανομοιόμορφη όψη. Η όψη των λεπτών γραμμών, της φωτογήρανσης και των διεσταλμένων πόρων βελτιώνεται και η λάμψη αποκαθίσταται, ενώ τα ισχυρά συστατικά ενυδάτωσης αναπληρώνουν τα επίπεδα υγρασίας. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, άοσμα φυτικά έλαια και βιταμίνες (τοκοτριενόλες, σκουαλένιο, έλαιο σπόρων πράσινου τσαγιού και λάδι μαρούλα) που καταπραΰνουν, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνουν ελαφρά την επιδερμίδα.

Mario Badescu Peptide Renewal Cream Αντιγηραντική Κρέμα Προσώπου - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Καταπολεμήστε άμεσα τα σημάδια της γήρανσης με την ελαφριά σε υφή, αλλά ιδιαίτερα ενισχυμένη κρέμα με πεπτίδια που μειώνει αποτελεσματικά την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ελαστικότητα και την όψη της επιδερμίδας. Τα ενεργά συστατικά των πεπτιδίων σε συνδυασμό με το υαλουρονικό οξύ (μαζί με το φύκι νόρι και τα θρεπτικά συστατικά από το φλοιό της λυγιάς), προσφέρουν μια φυσική ενίσχυση στην ενυδάτωση και τη θρέψη της επιδερμίδας, προβάλλοντας έτσι ένα πιο υγιές, φωτεινό και λαμπερό δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.