ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Έχεις λιπαρό δέρμα; Πές όχι σε αυτές τις 4 συνήθειες


Ελένη Τσούτση

20 Σεπτεμβρίου 2023

Έχεις λιπαρό δέρμα; Πές όχι σε αυτές τις 4 συνήθειες
Pexels
Τα παρακάτω λάθη μπορείς σίγουρα να τα αποφύγεις

Οι γυναίκες που έχουν λιπαρή επιδερμίδα συνήθως αγχώνονται για να της προσφέρουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα το να κάνουν κάποια λάθη, τα οποία καταλήγουν να γίνονται καθημερινά και έτσι, δεν έχουν το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαν.

Αν το δέρμα σας είναι πιο λιπαρό, συνεχίστε να ασχολείστε το ίδιο τακτικά, ωστόσο, προσπαθήστε να αρχίσετε να αποφεύγετε τα λάθη που θα αναφέρουμε παρακάτω:

Εμμονή με τον καθαρισμό

Έχουμε την τάση να πλένουμε το πρόσωπό μας πολύ συχνά, όταν έχουμε λιπαρό δέρμα αλλά αυτό το κάνει ακόμα πιο λιπαρό, καθώς προσπαθεί να αντισταθμίσει την ξηρότητα που προκαλεί ο υπερβολικός καθαρισμός. Πλύνετε δύο φορές την ημέρα και μόνο αν είναι όντως απαραίτητο, τρεις.

Όχι επαρκής ενυδάτωση

Ποιος είπε ότι δεν χρειάζεται ενυδάτωση ένα λιπαρό δέρμα; Κάθε τύπος δέρματος χρειάζεται, απλά, σε διαφορετικά επίπεδα. Χρησιμοποιείστε ένα ελαφρύ προϊόν ενυδάτωσης που θα σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα πάνω στο δέρμα σας, για να αποφύγετε έτσι την αφυδάτωση.

Χρήση σκληρών καθαριστικών προϊόντων

Επιλέξτε ένα αφρώδες gel καθαρισμού για το πρόσωπό σας και αποφύγετε τα πιο σκληρά προϊόντα που αφαιρούν τα φυσικά έλαια του δέρματοςRemaining Time-0:00

Υπερβολική απολέπιση

Χρησιμοποιήστε πιο ήπια προϊόντα για την απολέπισή σας και περιορίστε τη διαδικασία στις 2-3 φορές την εβδομάδα. Μη φέρεστε στο δέρμα σας σαν να το τιμωρείτε που είναι λιπαρό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.