ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Θα έβαζες βλεννίνη σαλιγκαριού στο skincare σου; Το μυστικό των Κορεάτισσων για βελούδινο δέρμα που αξίζει να δοκιμάσεις


JTeam

3 Οκτωβρίου 2023

Θα έβαζες βλεννίνη σαλιγκαριού στο skincare σου; Το μυστικό των Κορεάτισσων για βελούδινο δέρμα που αξίζει να δοκιμάσεις
@sofiarichiegrainge / instagram
Όλοι οι λόγοι για να εντάξεις σωστά την βλεννίνη σαλιγκαριού στην ρουτίνα περιποίησης σου

Ξέρω πως η βλεννίνη σαλιγκαριού μοιάζει κάπως απωθητική. Κολλώδης και με μια περίεργη υφή. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα οφέλη που μπορεί να δώσει στην επiδερμίδα σου, αυτό το συστατικό και μάλιστα με βιώσιμο τρόπο. Χωρίς δηλαδή να κακομεταχειριστούν σαλιγκάρια, στην περίπτωση που σε απασχολεί έντονα και το vegan στοιχείο.

Μέχρι τώρα μπορεί να πρωταγωνιστούσαν στο skincare, συστατικά όπως η ρετινόλη, τα AHA και τα BHA ή η βιταμίνη C, τα οποία χρειάζονται για μια υγιή επιδερμίδα, ωστόσο το φετινό φθινόπωρο τα βλέμματα στρέφονται στην προστασία της επιδερμίδας, αλλά και στην ανάπλαση της.

Η βλεννίνη σαλιγκαριού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και στο Κορεατικό skincare, ενώ χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα, αφού υπάρχουν αναφορές στον Ιπποκράτη, ο οποίος χρησιμοποιούσε την βλέννα των σαλιγκαριών για την επούλωση πληγών ή για αισθητικούς λόγους.

@dermguru Exactly how to apply snail mucin according to a dermatologist #snailmucin #snailmucinessence #snailmucinskincare #howtousesnailmucin #dermtok #dermguru #skintok ♬ original sound - Dermguru

Τα θρεπτικά στοιχεία που εμπεριέχονται στην βλέννα σαλιγκαριού

Σύμφωνα με τον Dr. Ko Lamm, δερματολόγο από την Κορέα, «η βλέννα σαλιγκαριού έχει εκ φύσεως αναπλαστικές και προστατευτικές ιδιότητες, οι οποίες λειτουργούν εξαιρετικά καλά και για την ανθρώπινη επιδερμίδα». «Το συγκεκριμένο τζελ από το σαλιγκάρι, περιέχει ενισχυτικούς και αναπλαστικούς παράγοντες όπως υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Περιέχει επίσης γλυκοπρωτεΐνες, ελαστίνη και πεπτίδια, τα οποία είναι ιδανικά για την προστασία της επιδερμίδας μας».

Σύμφωνα με τον ειδικό «όλα αυτά σημαίνουν λιγότερη ερυθρότητα και φλεγμονή στο δέρμα, χάρη στους αναπλαστικούς παράγοντες, αλλά και πιο καλά ενυδατωμένη, λεία και βελούδινη επιδερμίδα». Μεταξύ άλλων, η βλέννα σαλιγκαριού, επειδή έχεις ως βάση της το νερό είναι ιδανική για όλους του τύπους δέρματος, ακόμη και για τα λιπαρά.

Πώς παράγεται η βλέννα σαλιγκαριού

Στο παρελθόν πιθανό να κατέστρεφαν τα σαλιγκάρια προκειμένου να πάρουν την βλέννα τους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να ήταν βιώσιμο. Ο κύριος τρόπος συλλογής βλέννας, είναι τοποθετώντας σε ένα μεγάλο δοχείο σαλιγκάρια, τα οποία αφήνουν για κάποιο χρονικό διάστημα στο σκοτάδι. Εκείνα μετακινούνται και αφήνουν πάνω στο γυαλί την βλέννα τους, την οποία στη συνέχεια συλλέγουν και επεξεργάζονται για να την εισχωρήσουν στα προϊόντα.

Πως να χρησιμοποιήσεις την βλέννα σαλιγκαριού στη ρουτίνα περιποίησης σου

Η βλέννα περιέχει μια σύσταση που μοιάζει με τζελ και νερό. Γι' αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργεί ως τόνερ ή σέρουμ. Η καλύτερη ώρα για να την χρησιμοποιήσουμε είναι το βράδυ, όπου το δέρμα προχωρά πιο έντονα σε αναπλαστικούς ρυθμούς και έτσι μπορούμε να ενισχύσουμε την διαδικασία. Μετά τον βραδινό καθαρισμό, προχωράμε στο προϊόν με τη βλέννα σαλιγκαριού και «κλειδώνουμε» με την ενυδατική μας κρέμα.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και το πρωί. Τα προϊόντα με βλέννα σαλιγκαριού είναι ιδανικά και ως βάση για την επιδερμίδα πριν το μακιγιάζ.

Σημείωση: Τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά σημεία, είναι να απλώνονται αυτά τα προϊόντα σε νωπή επιδερμίδα και όχι σε στεγνό δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.