ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η περιποίηση σώματος με ρετινόλη είναι η λύση για την ανάκτηση ενός σφριγηλού δέρματος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

23 Οκτωβρίου 2023

Η περιποίηση σώματος με ρετινόλη είναι η λύση για την ανάκτηση ενός σφριγηλού δέρματος
IG @priscillamezzadri
Ήρθε η στιγμή να διαπιστώσεις τα εξαιρετικά αποτελέσματα της ρετινόλης στην επιδερμίδα του σώματος

Εδώ και μερικούς μήνες έχουμε βλέπουμε ένα νέο trend να πρωταγωνιστεί στα social media: το «Skinification», με περισσότερες από 16 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Πίσω από αυτόν τον ορισμό κρύβεται η ιδέα του να φροντίζεις τα μαλλιά σου με τον ίδιο τρόπο που φροντίζεις το πρόσωπό σου.


Για να γίνει αυτό, τα εργαστήρια πολλών beauty brand δημιουργούν συνθέσεις παρόμοιες με αυτές των skincare καλλυντικών. Στις συνθέσεις αυτές, χρησιμοποιούν κάποια must ενεργά συστατικά, όπως για παράδειγμα το υαλουρονικό οξύ. Το ίδιο όμως ισχύει πλέον και για το σώμα.

Αν και μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε απολύτως απαραίτητες τις κρέμες αναπλήρωσης λιπιδίων για την επαρκή ενυδάτωση της επιδερμίδας του σώματός μας, οι νέες body προτάσεις της αγοράς φαίνεται να στοχεύουν σε σημαντική αναβάθμιση της περιποίησης του σώματος. Το συστατικό που ξεχωρίζει για ακόμα μια φορά στον κόσμο της ομορφιάς δεν είναι άλλο από την βασίλισσα της αντιγήρανσης, τη ρετινόλη.


Αυτό το παράγωγο της βιταμίνης Α έχει βρει μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των ενεργών συστατικών στα καλλυντικά. Ο λόγος είναι απλός: Εφαρμόζεται σε χαμηλή δόση, στοχεύοντας στη σύσφιξη του δέρματος, στην μείωση των καφέ κηλίδων και ατελειών, αλλά και στην τόνωση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Όλα τα θαυμάσια οφέλη της ρετινόλης φαίνεται πως λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο όταν εφαρμόζεται στο σώμα, βελτιώνοντας την όψη και την υφή της επιδερμίδας.


Τα πραγματικά ευεργετικά αποτελέσματα της ρετινόλης παρατηρούνται με την πάροδο του χρόνου: το δέρμα αποκτά ομοιόμορφο τόνο, ανακτά τη λάμψη και την πυκνότητά του, γίνεται προοδευτικά πιο λείο ενώ ενισχύεται η κυτταρική ανανέωση.


Ωστόσο, προτού μπούμε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουμε ρετινόλη ακόμα και στο body care μας είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η ρετινόλη είναι ένα πανίσχυρο συστατικό το οποίο είναι αρκετά ερεθιστικό. Επομένως, ξεκινάμε να την εφαρμόζουμε αρχικά μια φορά την εβδομάδα και έπειτα αυξάνουμε προοδευτικά τη χρήση της. Με τον τρόπο αυτό, επιτρέπουμε στην επιδερμίδα μας να συνηθίσει το συστατικό, μειώνοντας τις δυσάρεστες «εκπλήξεις».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.