ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

4 συμβουλές για υγιές και απόλυτα ενυδατωμένο δέρμα head-to-toe


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

30 Οκτωβρίου 2023

4 συμβουλές για υγιές και απόλυτα ενυδατωμένο δέρμα head-to-toe
IG @ginemargrethe
Απόκτησε το υγιές, απαλό και λαμπερό δέρμα που ονειρεύεσαι

Ένα υγιές, απαλό και λαμπερό δέρμα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο γενετικών παραγόντων. Υπάρχουν πολλά προϊόντα και beauty tools που μπορείς να ενσωματώσεις στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του σώματός σου για να αποκτήσεις το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι.

Αυτό που που θα πρέπει οπωδήποτε να κάνεις συμπληρωματικά είναι να παραμείνεις πιστή σε αυτή τη φροντίδα και να την ακολουθείς καθημερινά. Να θυμάσαι πως το δέρμα ανταποδίδει πάντα την περιποίηση που του προσφέρεις.

4 συμβουλές για υγιές δέρμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια

Ενυδάτωση

Εάν θέλεις το δέρμα σου να φαίνεται και να νιώθει ενυδατωμένο, πρέπει να παραμείνεις ενυδατωμένη εσωτερικά. Η πρόσληψη νερού συνδέεται άμεσα με την καλύτερη ενυδάτωση και την καλύτερη κυκλοφορία του δέρματος, επομένως η πρόσληψη αρκετού νερού, όχι μόνο θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, αλλά θα κάνει και το δέρμα σου να φαίνεται πιο όμορφο.

Ντους με χλιαρό νερό

Το ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του ντους μπορεί να στεγνώσει και να ερεθίσει το δέρμα και να επιδεινώσει δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα. Αν χαμηλώσεις τη θερμοκρασία, και χρησιμοποιήσεις χλιαρό νερό για να απολαύσεις το μπάνιο σου, το δέρμα σου θα σε ευχαριστήσει πραγματικά.

Jenny.Gr

Απολέπιση

Η απολέπιση 1-3 φορές την εβδομάδα (ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματός σου) μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και να δημιουργήσει χώρο για νέα, υγιή κύτταρα δέρματος. Επιπλέον, αυξάνει την κυκλοφορία που βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και στην τόνωση της λάμψης του δέρματος.

Απόφυγε τα σκληρά σαπούνια

Τα σκληρά σαπούνια και τα αφρόλουτρα (ειδικά αυτά που περιέχουν ερεθιστικά ή έντονα αρώματα) μπορούν να καταστρέψουν τον φραγμό του δέρματός σου, προκαλώντας ερεθισμό και ξηρότητα. Για να μην συμβεί αυτό, έλεγξε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για σκληρά συστατικά και επίλεξε πιο ήπιες συνθέσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.