ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Skin Smoothies: Tι είναι και γιατί θεωρούνται το «κλειδί» για λαμπερό δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

31 Οκτωβρίου 2023

Skin Smoothies: Tι είναι και γιατί θεωρούνται το «κλειδί» για λαμπερό δέρμα
Βρες κι εσύ το skin smoothie που αναζωογονεί την εμφάνιση της επιδερμίδας σου

Ας μιλήσουμε για skin smoothies. Και όχι, για τα smoothies που απολαμβάνουμε την υπέροχη γεύση τους στον ουρανίσκο μας.
Τα smoothies για το δέρμα συνδυάζουν συστατικά με μια σειρά που προσφέρει μέγιστα αποτελέσματα και ενισχύει την ενυδάτωση και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Η δημοφιλής τάση στο TikTok συνδυάζει τα πάντα και τα εφαρμόζει όλα ταυτόχρονα. Αλλά είναι πιο αποτελεσματικό να εφαρμόσεις τα σωστά δραστικά συστατικά με τη σωστή σειρά.

Δεν θα έβαζες μόνο μια μπανάνα σε ένα μπλέντερ και θα την έπινες ως smoothie, σωστά; Οι συνταγές έχουν πολλά συστατικά για καλύτερα αποτελέσματα: το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα skin smoothies. Η χρήση ενός μείγματος διαφορετικών προϊόντων με συστατικά που αλληλοσυμπληρώνονται οδηγεί σίγουρα σε ένα πιο ενισχυμένο αποτέλεσμα από ένα μόνο προϊόν.

Έχεις στη διάθεσή σου πραγματικά αμέτρητα συστατικά για να διαλέξεις και να δημιουργήσεις ένα απόλυτα εξατομικευμένο skin smoothie που θα «αγκαλιάσει» και θα φροντίσει κάθε ανάγκη της επιδερμίδας σου

Εμείς ξεχωρίσαμε τη βασική «τροφική πυραμίδα» για το skin smoothie που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το δέρμα σου καθαρό και λαμπερό.

Jenny.Gr
IG @alexandrabaron

Skin Smoothies για λαμπερό δέρμα

1.Καθαριστικό
Απομάκρυνε τις ακαθαρσίες, τους ρύπους, το μακιγιάζ και τα βακτήρια από το δέρμα σου για να αποτρέψεις την εμφάνιση σπυριών. Εάν έχεις φραγμένους πόρους, αντικατέστησε το απλό καθαριστικό σου με ένα άλλο στου οποίου τη σύνθεση εμπεριέχεται το γλυκολικό/ σαλικυλικό οξύ ή το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου.

2.Αντιοξειδωτικός ορός
Επίλεξε έναν ορό με αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν το υγιές δέρμα, αποτρέποντας τις περιβαλλοντικές βλάβες και τη διάσπαση του κολλαγόνου.

3.Ορός Υαλουρονικού Οξέος
Αυτό θα δώσει επιπλέον ώθηση ενυδάτωσης του δέρματός σου

4.Ενυδατική κρέμα
Η απόλυτη βάση ενυδάτωσης για το skin smoothie σου.

5.SPF
Το πιο σημαντικό, δεν γίνεται να ξεχάσεις το πιο σημαντικό: τη χρήση αντηλιακού με ισχυρό δείκτη προστασίας ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία. Bonus beauty editor’s tip: Αναζήτησε μια αντηλιακή σύνθεση που προστατεύει το δέρμα από το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες των συσκευών που χρησιμοποιούμε κατά κόρον κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως του κινητού ή του υπολογιστή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.