ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα σου, τώρα που η θερμοκρασία πέφτει


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

9 Νοεμβρίου 2023

Πώς να φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα σου, τώρα που η θερμοκρασία πέφτει
Πώς να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου υγιή κι ενυδατωμένη, ακόμα και με τις αλλαγές του καιρού

Καθώς περνάνε οι μέρες, φαίνεται πως (επιτέλους) το φθινόπωρο είναι πραγματικά παρόν. Επομένως, μέσω αυτής της εποχιακής αλλάγης, είναι πολύ πιθανό το δέρμα σου αντιδράσει και να παρουσιάσει αλλαγές: να γίνει πιο ξηρό και θαμπό, να έχει έλλειψη ζωτικότητας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό - το δέρμα είναι το πρώτο όργανο στο σώμα μας που αντιλαμβάνεται τις διαφορές της θερμοκρασίας στο περιβάλλον. Για να το εξισορροπήσεις και να το κάνεις να νιώσει πιο άνετο και να δείχνει υγιές και λαμπερό υπάρχουν συγκεκρινένες κινήσεις φροντίδας που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο να ακολουθήσεις με συνέπεια.

Ακολούθησε μια διαισθητική προσέγγιση

Η παρατήρηση είναι ένα από τα καλύτερα «εργαλεία» που έχεις στο οπλοστάσιο περιποίησης της επιδερμίδας σου και το να γνωρίζεις ενστικτωδώς τι χρειάζεται το δέρμα σου μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά αυτή την εποχή του χρόνου. «Άκου» το δέρμα σου λοιπόν κάθε φορά που εφαρμόζεις την skincare ρουτίνα σου και παρατήρησε να δεις πώς ανταποκρίνεται σε αυτή.

Να κάνεις έξυπνες επιλογές skincare συστατικών

Μπορεί να είναι δελεαστικό να εξουδετερώσεις οποιαδήποτε θαμπάδα, κηλίδα ή σημάδια ακμής με μια σειρά από ενεργά συστατικά υψηλής αντοχής. Αξίζει όμως να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική, ειδικά όταν πρόκειται να εφαρμόσεις στο δέρμα σου κάποιο νέο δραστικό συστατικό απολέπισης.

Αντί να επιλέγεις για παράδειγμα οξέα που ενδέχεται να προκαλέσουν κάποιου είδους ενόχληση στο δέρμα, αφαιρώντας του την απαραίτητη υγρασία ή αποσταθεροποιώντας το ευαίσθητο μικροβίωμα του, αναζήτησε οξέα απολέπισης που προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση και αυξάνουν τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα ενώ παράλληλα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Το γαλακτικό οξύ, τα ένζυμα και τα πολυυδροξυοξέα είναι όλα εξαιρετικά συστατικά που ενισχύουν το δέρμα χωρίς να του προκαλούν στρες.

Jenny.Gr
IG @priscillamezzadri

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση

Η έλλειψη υγρασίας στην ατμόσφαιρα σημαίνει αυτόματα έλλειψη υγρασίας και στο δέρμα, η οποία μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε ένα διαταραγμένο δερματικό φραγμλο. Προκειμένου να αποφευχθούν σημάδια όπως η τραχιά υφή στο δέρμα, η εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, είναι σημαντικό να διασφαλίσεις ότι το δέρμα είναι επαρκώς ενυδατωμένο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.