ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Έχεις ξηρό, ευαίσθητο ή ερεθισμένο δέρμα; Tο συστατικό που θα του χαρίσει τη φροντίδα που αξίζει


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Νοεμβρίου 2023

Έχεις ξηρό, ευαίσθητο ή ερεθισμένο δέρμα; Tο συστατικό που θα του χαρίσει τη φροντίδα που αξίζει
Το ροδόνερο είναι το must συστατικό για την ενυδάτωση και την καταπράυνση της ξηρής κι ευαίσθητης επιδερμίδας

Ο κόσμος της ομορφιάς λατρεύει τα φυσικά συστατικά για τη φροντίδα της επιδερμίδας, αλλά και των μαλλιών. Συχνά ξεχωρίζουμε το λάδι καρύδας για τις ενυδατικές του ιδιότητες, την αλόη βέρα για τις καταπραϋντικές και θεραπευτικές της ικανότητες και το μέλι που μπορεί να φωτίσει και να χαρίσει λάμψη στο δέρμα. Ωστόσο, το ροδόνερο είναι ένα ακόμη φυσικό skincare συστατικό που εδώ και χιλιάδες χρόνια θεωρείται μια εξαιρετική προσθήκη της ρουτίνας ομορφιάς κάθε γυναίκας.

Το ροδόνερο ως συστατικό περιποίησης δέρματος

Το ροδόνερο δημιουργείται μέσω απόσταξης με ατμό. Αυτό σημαίνει ότι όταν τα πέταλα του τριαντάφυλλου θερμαίνονται με νερό, ο ατμός που προκύπτει ψύχεται για να δημιουργηθεί ένα υδρόλυμα. Το υδρόλυμα τριαντάφυλλου ως καλλυντικό συστατικό ονομάζεται απόσταγμα τριαντάφυλλου, το οποίο είναι το υδατοδιαλυτό κλάσμα που συλλέγεται κατά την παραγωγή και χρησιμοποίται σε διάφορες συνθέσεις περιποίησης της επιδερμίδας, από κρέμες και λοσιόν μέχρι mist και toners .

Τα οφέλη του ροδόνερου

  • Ενυδάτωση: Το ροδόνερο είναι ένας εξαιρετικός ενυδατικός παράγοντας για το δέρμα.
  • Αντιφλεγμονώδες: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ροδόνερου βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας ή του ερεθισμένου δέρματος και μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της ακμής, της δερματίτιδας και του εκζέματος
  • Αντιγήρανση: Το ροδόνερο συνδέεται επίσης με την αντιγήρανση λόγω της αντιοξειδωτικής και αναπληρωτικής του δύναμης.
  • Ισορροπημένο δέρμα: Δρα ως φυσικό τονωτικό, εξισορροπώντας αποτελεσματικά το pH του δέρματος, παρέχοντας υγρασία και καταπραΰνοντας τους ερεθισμούς.

Jenny.Gr

Ποιοι τύποι δέρματος μπορούν να χρησιμοποιούν ροδόνερο

Το ροδόνερο είναι ένα εξαιρετικά απαλό συστατικό, το οποίο είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Είναι όμως ιδιαίτερα «πολύτιμο» για όσες γυναίκες (ή και άνδρες, φυσικά) έχουν ευαίσθητο, ξηρό ή ερεθισμένο δέρμα.

Η ομορφιά του ροδόνερου έγκειται στην προσαρμοστικότητά του - ιδίως όταν μιλάμε για ένα μεικτό δέρμα, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί σε ξηρές ή ευαίσθητες περιοχές, προσφέροντας καταπραϋντική ενυδάτωση χωρίς να κάνει τις λιπαρές περιοχές ακόμα πιο λιπαρές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.