ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να κάνεις τα χέρια σου λεία και απαλά, άμεσα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Νοεμβρίου 2023

Πώς να κάνεις τα χέρια σου λεία και απαλά, άμεσα
Οι συμβουλές που χαρίζουν δόσεις ομορφιάς στα χέρια σου

Η απότομη αλλαγή του καιρού και η πτώση της θερμοκρασίας, μπορεί να έχει ήδη προκαλέσει στα χέρια σου μια δυσάρεστη αίσθηση με βασικά χαρακτηριστικά την ξηρότητα και τραχιά υφή. Είναι απολύτως φυσιολογικό και συνηθισμένο. Προτού όμως η κατάσταση χειροτερεύσει και προκληθούν πληγές, πρέπει να θέσεις σε προτεραιότητα τη φροντίδα των χεριών σου. Δες λοιπόν, ποιες είναι η κινήσεις φροντίδας που θα επαναφέρουν άμεσα την ελαστικότητα και την αίσθηση άνεσης και απαλότητας στα άκρα σου.

Μείωσε τη συχνότητα που πλένεις τα χέρια σου

Σίγουρα δεν εννοούμε να σταματήσεις να πλένεις τα χέρια σου, αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι το νερό σε συνδυασμό με ένα σκληρό κρεμοσάπουνο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα σου. Επίλεξε επομένως ένα απαλό κρεμοσάπουνο, ενισχυμένο με καταπραϋντικούς και ενυδατικούς παράγοντες που θα βοηθήσει τα χέρια να διατηρούνται καθαρά χωρίς να αισθάνονται επιπρόσθετη δυσφορία.

Ενυδάτωσε τα χέρια σου αμέσως μετά την έκθεση στο νερό

Ακόμα κι αν έχεις αλλάξει το κρεμοσάπουνο με το οποίο πλένεις τα χέρια σου, πρέπει να έχεις κατά του ότι ακόμα και το ίδιο το νερό αφυδατώνει το δέρμα σου. πολύ. Επομένως, αμέσως μετά το πλύσιμο, εφαρμοσε μια πλούσια ενυδατική και θρεπτική κρέμα χεριών

Layering φροντίδας

Το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείς περιποιήσου την επιδερμίδα των χεριών σου με τον ίδιο τρόπο που φροντίζεις το πρόσωπό σου: κάνοντας δηλαδή layering προϊόντων και συστατικών, ξεκινώντας από την πιο ελαφριά σύνθεση και καταλήγοντας στην πιο πλούσια. Δείξε την προσοχή σου σε φόρμουλες που περιέχουν τα εξής συστατικά: γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ, κεραμίδια που καταπολεμούν την ξηρότητα.

Jenny.Gr

Φόρεσε βαμβακερά γάντια

Αμέσως μετά τη φροντίδα των χεριών σου το βράδυ. Φόρεσε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια και κοιμήσου με αυτά. Με αυτό τον τρόπο «παγιδεύεις» την υγρασία και βοηθάς τα χέρια σου να αισθανθούν άμεσα πιο λεία και απαλά. Θα καταλάβεις τη διαφορά αμέσως το πρωί ακόμα και από την πρώτη εφαρμογή αυτής της συμβουλής,

Απολέπιση

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της τραχιάς, ξηρής επιδερμίδας, αλλά συνιστάται να γίνεται πάντα με προσοχή, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό που θα επιδεινώσει την κατάσταση. Αντί λοιπόν μιας κλασσικής απολεπιστικής σύνθεσης, επίλεξε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει ένα απαλό απολεπιστικό παράγοντα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να λάβουν τα χέρια σου την απαρίτητη υγρασία και θρέψη, εξαλείφοντας παράλληλα τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος, βοηθώντας περαιτέρω στη λείανση και απαλότητα των χεριών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.