ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Gen Z, Millennials, Boomers: Αυτή είναι η beauty routine κάθε γενιάς


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Νοεμβρίου 2023

Gen Z, Millennials, Boomers: Αυτή είναι η beauty routine κάθε γενιάς
Αναλύοντας τις διαφορετικές ανάγκες του δέρματος στα 20, 30 και 50+

Οι ανάγκες του δέρματος στα 20 δεν είναι ίδιες στα 40 ή ακόμα και στα 50 ή στα 60. Η ρουτίνα ομορφιάς της επιδερμίδας του προσώπου αποτελείται από προϊόντα που ανταποκρίνονται σε διαφορετικά προβλήματα με την πάροδο του χρόνου. Η περιποίηση του δέρματος εξελίσσεται για να αντικατοπτρίζει την αλλαγή της ομορφιάς, ακριβώς όπως αλλάζουν οι άνθρωποι σε διαφορετικά στάδια της ζωής. Για το λόγο αυτό, η ρουτίνα ομορφιάς δεν είναι αειθαλής, αλλά εξαρτάται από την εποχή και την ηλικία του δέρματος.

Η ρουτίνα ομορφιάς της Gen Z

Όσον αφορά στην ομορφιά, η Generation Z είναι πολύ ενημερωμένη. Διαβάζει, ερευνά, ανακαλύπτει νέες μάρκες τόσο social media όσο και από στόμα σε στόμα μέσω φίλων. Νοιάζεται για την υγεία του πλανήτη και δεν κάνει συμβιβασμούς στην επιλογή προϊόντων με καθαρή και φιλική προς το περιβάλλον φόρμουλα. Μάλιστα, αν το Millenial Pink ήταν το χρώμα που κατά κάποιο τρόπο χαρακτήριζε τους Millennials, το πράσινο είναι η απόχρωση του Gen Z. Το πράσινο είναι καθησυχαστικό, φρέσκο, θυμίζει φύση καθώς και λαχανικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι αυθεντικό, είναι το χρώμα της βιωσιμότητας και της τύχης.

Για τη ρουτίνα ομορφιάς του προσώπου, η Gen Z προτιμά λίγα αλλά υψηλής απόδοσης προϊόντα, ελαφριές, φόρμουλες εξισορρόπησης και λάμψης για να αποκαλύψει τη φυσική ομορφιά του προσώπου. Η ρουτίνα ομορφιάς περιλαμβάνει τη χρήση υφασμάτινων μασκών (sheet masks) τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας και πριν από την εφαρμογή του ορού, μια συνήθεια που έχει δανειστεί από την κορεάτικη ομορφιά και ενυδατικές κρέμες που δίνουν φρέσκια και φυσική επιδερμίδα. Το απαραίτητο συστατικό είναι η αντιξειδωτική βιταμίνη C με τα εκπλητικά αποτελέσματα λάμψης και φωτεινότητας.

Τα κορίτσια αυτής της γενιάς είναι ήδη εξοικειωμένα με την αισθητική ιατρική. Τα τελευταία χρόνια, ακριβώς για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των νεότερων ανθρώπων χωρίς να πέφτει σε υπερβολές, αυτός ο τομέας έχει αναπτύξει πρωτόκολλα πρόληψης, σχεδιασμένα για να εκπαιδεύει το δέρμα.
Η ελευθερία να νιώθεις καλύτερα με το δικό σου δέρμα συνυπάρχει τέλεια με τη θετικότητα του δέρματος που σε καλεί να δείξεις τον εαυτό σου με τις ατέλειές σου χωρίς να φοβάσαι την κρίση των άλλων.

Jenny.Gr

Η ρουτίνα ομορφιάς των Millenials

Στην ηλικία των 30, 30+ εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια έκφρασης και ανομοιόμορφου χρωματικού τόου του δέρματος. Το SPF που εφαρμόζεται το πρωί ως το τελευταίο βήμα της ρουτίνας ομορφιάς γίνεται η πιο ουσιαστική χειρονομία για την προστασία του δέρματος από τις περιβαλλοντικές βλάβες που προκαλούνται από τη ρύπανση και τις ακτίνες του ήλιου. Η απολέπιση με βάση τα οξέα φρούτων ανανεώνει την επιδερμίδα, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο παίρνει η συγκεκριμένη κρέμα για το περίγραμμα των ματιών . Ο παράγοντας λάμψης είναι κοινός για όλες τις γενιές, αποδεικνύοντας ότι το φως είναι ο καλύτερος σύμμαχος της ομορφιάς.

Οι Millennials αλλάζουν αυστηρά την κρέμα ημέρας από την κρέμα νύχτας, εστιάζοντας σε συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και εναλλακτικές λύσεις φυτικής προέλευσης όπως η bakuchiol αντί για τη ρετινόλη. Το λάδι προσώπου λειτουργεί και ως highlighter.

Jenny.Gr

Η ρουτίνα ομορφιάς των Baby Boomers

Πιθανότατα, στο παρελθόν, κάποιοι από αυτούς να έχουν κάνει εντατική ηλιοθεραπεία ή ακόμη και «κατάχρηση». Ταυτόχρονα, οι Boomers (ηλικίες άνω των 50 ετών) έχουν επιτέλους φτάσει στην ηλικία να κάνουν αποδεχτούν και να αγαπήσουν τις ρυτίδες τους. Φροντίζουν τον εαυτό τους, χωρίς όμως απαραίτητα να θέλουν να γυρίσουν το ρολόι πίσω. Αγκαλιάζουν την ομορφιά με μια προσέγγιση υπέρ της ηλικίας , για να δείξουν καλύτερα την πραγματική τους ηλικία.

Μετά την ηλικία των 50 ετών, το περίγραμμα του προσώπου τείνει να χαλαρώνει και να χαλαρώνει, το δέρμα είναι λιγότερο ελαστικό, πιο ξηρό λόγω ορμονικών αλλαγών και οι ρυτίδες είναι βαθιές. Οι κηλίδες που συνδέονται με την έκθεση στον ήλιο μπορεί να εμφανιστούν στις πιο ορατές περιοχές όπως το πρόσωπο, το ντεκολτέ και τα χέρια. Οι αντιρυτιδικές κρέμες με κολλαγόνο και πεπτίδια γίνονται μέρος της ρουτίνας ομορφιάς, όπως και η ρετινόλη το βράδυ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.