ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η καθαρή μαξιλαροθήκη είναι το «κλειδί» για μια όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Νοεμβρίου 2023

Η καθαρή μαξιλαροθήκη είναι το «κλειδί» για μια όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα
IG @haileybieber
Η μαξιλαροθήκη έρχεται σε άμεση επαφή με το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, επομένως το πλύσιμό της θέλει ιδιαίτερη προσοχή

Μια καλά πλυμένη κι απόλυτα καθαρή μαξιλαροθήκη είναι το μυστικό για όμορφη, λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς κηλίδες ή κοκκινίλες. Και για καλό λόγο: τα σεντόνια τείνουν να παγιδεύουν όλα τα ακάρεα, τα νεκρά κύτταρα, τα βακτήρια, τον ιδρώτα και τα υπολείμματα μακιγιάζ στις ίνες του υφάσματος, που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τόσες πολλές επιθέσεις που, μακροπρόθεσμα, αποδυναμώνουν τον επιδερμικό φραγμό και θέτουν σε κίνδυνο την καλή υγεία του δέρματος.

Σε άμεση επαφή με το δέρμα του προσώπου καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, η μαξιλαροθήκη απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή κατά το πλύσιμο.

Πώς να πλένεις τη μαξιλαροθήκη σου για να εξασφαλίσεις ένα υγιές και λαμπερό δέρμα

  • Είναι απαραίτητο να πλένεις τα σεντόνια σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σε υψηλή θερμοκρασία, για να σκοτώνονται τυχόν βακτήρια που μπορεί να έχουν «ζουν» πάνω της.

  • Επιλέγεις επίσης ένα φυσικό ύφασμα που θα είναι πολύ απαλό και φιλικό για το δέρμα. Το μετάξι είναι η ιδανική επιλογή γιατί διαταράσσει πολύ λιγότερο την ενυδάτωση του δέρματος (11% απορρόφηση έναντι 30% για το βαμβάκι).

  • Και τέλος, επιλέγεις ένα υποαλλεργικό απορρυπαντικό του οποίου η φόρμουλα έχει σχεδιαστεί με τόση προσοχή όσο και μια σημαντική καλλυντική θεραπεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.