ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς θα κάνεις το μανικιούρ σου να δείχνει υπέροχο και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

22 Νοεμβρίου 2023

Πώς θα κάνεις το μανικιούρ σου να δείχνει υπέροχο και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια
Η σωστή περιποίηση των άκρων εξασφαλίζει ένα άψογο και με διάρκεια μανικιούρ

Ένα τέλειο μανικιούρ δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα μιας άψογης εφαρμογής του βερνικιού νυχιών και μιας καλής περιποίησης της περιοχής γύρω από τα νύχια, αλλά εξαρτάται συνδυαστικά και από μια επαγγελματική τεχνική που πρέπει να επαναλαμβάνεις στο σπίτι μια φορά την εβδομάδα. Και αυτό για πολλούς λόγους: είναι μια υπέροχη συνήθεια να έχεις απαλά και περιποιημένα χέρια και βοηθάει το βερνίκι νυχιών να διαρκέσει περισσότερο. Αυτό στο οποίο αναφερόμαστε είναι η απολέπιση: ένα παραμελημένο αρκετές φορές αλλά απολύτως απαραίτητο βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας των άνω άκρων και των νυχιών. Πρέπει ιδανικά να γίνεται μία φορά την εβδομάδα σε κανονικό δέρμα, αλλά η συχνότητα ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες κάθε τύπου δέρματος.

Τα οφέλη της απολέπισης για τα χέρια και τα πετσάκια

Η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων από τα χέρια προάγει τη διαδικασία αναγέννησης του δέρματος και διευκολύνει τη διείσδυση ενυδατικών προϊόντων. Μάλιστα, η απολέπιση αποτρέπει τα πετσάκια να κολλήσουν στα νύχια. Τα νεκρά κύτταρα του νυχιού αφαιρούνται και το μανικιούρ είναι πολύ πιο όμορφο. Η απολέπιση προάγει επίσης τον καλό καθαρισμό του νυχιού και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του βερνικιού.

Πώς γίνεται η απολέπιση χεριών

Για να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα, ο τρόπος εκτέλεσης της απολέπισης είναι θεμελιώδης. Είναι σημαντικό να γίνεται με προσοχή και να αφιερώνεις τον απαιτούμενο χρόνο σε κάθε δάχτυλο χωριστά και την επιδερμίδα του, με ανοδική κίνηση, ώστε το προϊόν απολέπισης να περνάει απαλά από κάθε σημείο. Επίσης, θα ήταν καλό να αποφεύγεις να κάνεις απολέπιση στα δύο χέρια μαζί, τρίβοντάς τα μεταξύ τους.

Jenny.Gr

Τι προϊόντα να χρησιμοποιείς;

Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείς ένα συγκεκριμένο προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο για τα χέρια και τα νύχια, κατάλληλο για τα χαρακτηριστικά του δέρματός σου. Αλλά αν δεν έχεις στη διάθεσή σου, μπορείς να το αντικαταστήσεις με ένα scrub προσώπου ή σώματος, ανάλογα με την περίπτωση. Για παράδειγμα, αν έχεις ευαίσθητα πετσάκια, καλύτερα να αποφύγεις κάποιο scrub σώματος, διότι τις περισσότερες φορές είναι πιο σκληρά και επιθετικά – επομένως, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις ένα scrub προσώπου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.