ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Russian manicure: Ανακάλυψε τo hot nail trend των social media


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Νοεμβρίου 2023

Russian manicure: Ανακάλυψε τo hot nail trend των social media
IG @rosiehw
Το ρώσικο μανικιούρ χαρίζει πράγματι εντυπωσιακό αποτέλεσμα στα νύχια

Η φροντίδα των άκρων μας και πιο συγκεκριμένα των νυχιών μας είναι ένα απαραίτητο στοιχείο της ρουτίνας ομορφιάς μας, γι' αυτό και πάντα αναζητούμε τεχνικές που μας επιτρέπουν να τα αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το Russian manicure έχει αυξήσει τη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια καθώς παρέχει μια εναλλακτική λύση στις συμβατικές μεθόδους για τη δημιουργία αψεγάδιαστου αποτελέσματος στα νύχια. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του μανικιούρ είναι ότι κατά την αφαίρεση των επωνυχίων δεν χρησιμοποιείται νερό και το μανικιούρ γίνεται αποκλειστικά ξηρό.

Russian manicure: Όσα θέλεις να γνωρίζεις

Η προέλευση του ρωσικού μανικιούρ είναι αβέβαιη. Κάποιοι αναφέρουν ότι το όνομά του είναι αρκετό για να μαντέψουμε τη χώρα καταγωγής του, ενώ άλλοι το συσχετίζουν με αυτή την τακτοποιημένη και λεία εμφάνιση. Το σίγουρο είναι ότι κέρδισε δημοτικότητα, πρώτα στην Ευρώπη και μετά στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως χάρη στο TikTok και την ηχηρή επιτυχία που γνώρισε εκεί. Διαφέρει από τα άλλα είδη μανικιούρ στον τρόπο που αφαιρεί τα πετσάκια, χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο εξάρτημα που προστίθεται στον τροχό ως κύριο εργαλείο για να «χαλαρώσει» το επωνύχιο και να αφαιρέσει σωστά τα νεκρά κύτταρα.

Η διαφορά μεταξύ ενός ρωσικού μανικιούρ και ενός κανονικού μανικιούρ

Γνωρίζεις την παραδοσιακή διαδικασία μανικιούρ από έξω: όταν κάθεσαι μπροστά στην nail artist σου, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να βυθίσεις τα δάχτυλά σου σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Τα επωνύχια με αυτόν τον τρόπο μαλακώνουν, γεγονός που βοηθά στην ευκολότερη αφαίρεση τους. Στην περίπτωση του ρωσικού μανικιούρ, αυτή η λειτουργία πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μια μεταλλική άκρη προσαρτημένη σε έναν τροχό νυχιών. Πρώτα καθαρίζεται η βάση του νυχιού, ενώ στη συνέχεια αφαιρείται η επιδερμίδα χρησιμοποιώντας μια δεύτερη μεταλλική κεφαλή και η βάση του νυχιού γυαλίζει και αποκτά το επιθυμητό σχήμα.

Οι ειδικοί δεν συνιστούν το ρώσικο μανικιούρ

Η άνοδος της ζήτησης του ρώσικου μανικιούρ οφείλεται σε οικολογικά ζητήματα, κυρίως στη μείωση της κατανάλωσης νερού. Ωστόσο, παρά το πλεονέκτημα αυτό και το γεγονός ότι μπορεί να μειωθεί ο χρόνος διεξαγωγής της διαδικασίας, είναι πολύ εύκολο να προκληθεί φθορά στο πάνω στρώμα του νυχιού ή ακόμα και να κοπεί η επιδερμίδα περισσότερο από το επιθυμητό, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του νυχιού.

Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί προτιμού πιο παραδοσιακές διαδικασίες με βάση το νερό. Τα πετσάκια είναι μέρος του δέρματος και λειτουργούν για την απομάκρυνση των βακτηρίων και την πρόληψη των λοιμώξεων. Εάν πρέπει να αφαιρεθεί κάτι, αυτό είναι μόνο οι νεκρούς ιστοί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.