ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

7 συμβουλές ομορφιάς για ένα πιο ξεκούραστο και φωτεινό βλέμμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

27 Νοεμβρίου 2023

7 συμβουλές ομορφιάς για ένα πιο ξεκούραστο και φωτεινό βλέμμα
IG @camilamorrone
Εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να φωτίσεις την περιοχή κάτω από τα μάτια

9 στις 10 γυναίκες αναζητούμε αποτελεσματικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα της περιοχής κάτω από τα μάτια. Είτε πρόκειται για μαύρους κύκλους, πρήξιμο ή χαλάρωση, όλες θέλουμε να αποκτήσουμε ένα πιο λαμπερό, φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα. Εάν χρειάζεσαι λοιπόν λίγη βοήθει για να τα καταφέρεις, εδώ θα βρεις όλα τα beauty tips που χρειάζεσαι!

Δοκίμασε ένα nude μολύβι

Πράγματι, μόνο ένα nude μολύβι έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τα κουρασμένα μάτια μαγικά, χαρίζοντάς τους μια πιο φωτεινή εμφάνιση. Δοκίμασε να το τοποθετήσεις στην κάτω γραμμή των ματιών σου και δες αμέσως τη διαφορά.

Υαλουρονικό οξύ

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα. Γι’αυτό ευθύνεται κυρίως η απώλεια όγκου στην περιογχική περιοχή. Καθώς μεγαλώνουμε, η ένωση βλεφάρου-ζυγωματικού γίνεται επιμήκης και εκεί που κάποτε αυτή η σύνδεση ήταν συρρέουσα, οριοθετείται, δίνοντας μια σκούρα όψη κάτω από τα βλέφαρα. Για να αποκταστήσεις τον χαμένο όγκο και την ενυδάτωση, δοκίμασε να εφαρμόσεις σχολαστικά σχολαστικά μικροσταγονίδια υαλουρονικού οξέος.

Στοχευμένη περιποίηση δέρματος

Οι νέες συνθέσεις κρεμών για τα μάτια είναι πιο αποτελεσματικες από ποτέ, ενισχυμένες με ενεργά συστατικά που φωτίζουν την περιοχή και να απαλύνουν τις λεπτές γραμμές, διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητα του δερματικού φραγμού. Η τρετινοΐνη για παράδειγμα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα πίσω από αυτό – με συνεχή χρήση (για περίπου ένα χρόνο). Το αζελαϊκό οξύ είναι επίσης ένα εξαιρετικό λαμπρυντικό συστατικό. Εάν το πρόβλημά σου είναι το πρήξιμο, φρόντισε να διαλέξεις μια αποτοξινωτική κρέμα ματιών αντί για μια ενυδατική φόρμουλα.

Διατροφή

Ναι, ίσως έχεις βαρεθεί να το ακούς και να το διαβάζεις, αλλά αυτό που τρως ή πίνεις προσφέρει μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση της περιοχής κάτω από τα μάτια. Προσπάθησε να καταναλώνεις μικρά ποσοστά σε αλάτι και αλκοόλ, ενώ ο ύπνος με μάσκα ματιών μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Σωστό χρώμα

Για να καμουφλάρεις τους σκούρους τόνους που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή, δοκίμασε να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση. Για τις μπλε αποχρώσεις, επίλεξε ένα concealer με βάση το ροδακινί. Στη συνέχεια, εφάρμοσε κάτω από τα μάτια με μια πούδρα λάμψης, για επιπλέον λάμψη και φωτεινότητα.

Jenny.Gr
IG @haileybieber

Γύρνα τις βλεφαρίδες

Απλό αλλά αποτελεσματικό, το γύρισμα και η ανύψωση των βλεφαρίδων έχει άμεσο αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Η δημιουργία ενός λαμπερού, ανασηκωμένου ματιού έχει να κάνει με τη δημιουργία χώρου μεταξύ του φρυδιού και της γραμμής των βλεφαρίδων και να τραβήξεις την προσοχή προς τα έξω και προς τα πάνω.

Gua sha

Όταν αναλύουμε τα πεσμένα ή άτονα μάτια, δεν θεωρούμε συχνά ότι μέρος του προβλήματος μπορεί να προέρχεται από το μέτωπο. Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που η περιοχή των ματιών φαίνεται κουρασμένη είναι ότι πέρα από τις μικροσκοπικές επαναλαμβανόμενες κινήσεις που αναβοσβήνουν τα μάτια, εκφράζουμε επίσης μια σειρά συναισθημάτων μέσω αυτών. Πολλές από τις κινήσεις των ματιών μας, όπως τα συνοφρυώματα ή η έκπληξη, προέρχονται από μύες στο μέτωπο. Η χρήση ενός εργαλείου gua sha για να ανακουφίσει την ένταση που δημιουργείται στους μετωπιαίους μύες (τους κατακόρυφους μύες που ανασηκώνουν τα φρύδια) θα σου φανεί εξαιρετική.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.