ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Λεμφικό μασάζ: 7 συμβουλές για να εξασφαλίσεις θεαματικά αποτελέσματα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

1 Δεκεμβρίου 2023

Λεμφικό μασάζ: 7 συμβουλές για να εξασφαλίσεις θεαματικά αποτελέσματα
Η λεμφική παροχέτευση είναι η πιο γρήγορη και μη επεμβατική μέθοδος για να μειώσεις την κυτταρίτιδα, το πρήξιμο και κάθε άλλη ανεπιθύμητο σημάδι ή αίσθηση στο σώμα χωρίς κόπο

Τα οφέλη του λεμφικού μασάζ για το σώμα, την ψυχική και την πνευματική διαύγεια είναι πραγματικά ανυπολόγιστα. Αποτοξίνωση της λέμφου, αναζωογόνηση της κυκλοφορίας του αίματος, ανακούφιση από βαριά πόδια, μείωση εμφάνισης κυτταρίτιδας... Σε χρόνο ρεκόρ, το μυαλό γίνεται πιο «ελαφρύ» και το πρήξιμο στο σώμα απομακρύνειται – αυτά είναι μόνο μερικά από τα δραστικά και εξαιρετικά εντυπωσιακά αποτελέσματα της λεμφικής παροχέτευσης.

Μια αποτελεσματική τεχνική για να διατηρήσεις της φόρμα σου τον χειμώνα

Καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, και ιδιαίτερα το χειμώνα, όταν η διατροφή σου είναι πιο θρεπτική και μειώνεις τη σωματική δραστηριότητα, οι τοξίνες τείνουν να συσσωρεύονται στη λέμφο. Σε σημείο που δεν μπορεί πλέον να τις αποβάλλει από το σώμα.

Όμως αυτή η κατάσταση δεν είναι ανεπανόρθωτη και υπάρχουν λύσεις:

Αρχικά, η λέμφος είναι ένα παχύρρευστο υγρό που δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει! Ενώ ο ρόλος του είναι να μεταφέρει όλες τις τοξίνες. Αυτά που παράγουμε και αυτά που αφομοιώνουμε, μέσα από τα τρόφιμα και τις θεραπείες. Έτσι ώστε στη συνέχεια να εκκενωθούν μέσω της ουροδόχου κύστης, των κοπράνων και του δέρματος. Από τη στιγμή που η λέμφος υπερφορτωθεί, έχει την τάση να λιμνάζει. Γιατί αυτό το υγρό που κυκλοφορεί στα λεμφαγγεία, παράλληλα με το σύστημα αίματος, δεν έχει αντλία για να το ενεργοποιήσει (όπως η καρδιά βοηθάει το αίμα). Με τη βαρύτητα, επομένως παραμένει μπλοκαρισμένο στο επίπεδο των ποδιών και του στομάχου. Εξ’ου και το φαινόμενο των βαριών ποδιών, της κυτταρίτιδας, της επιβράδυνσης του μεταβολισμού, της δυσκολίας στην απώλεια βάρους. Και στο στομάχι, παρατηρούμε πεπτικές διαταραχές και φούσκωμα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να το βοηθήσουμε να κυκλοφορεί καλά, ώστε να διαδραματίζει βέλτιστα τον ρόλο του ως καθαριστικό σώματος. Πώς μπορείς λοιπόν να αυξήσεις τα αποτελέσματα του λεμφικού μασάζ

7 συμβουλές για να αυξήσεις τα αποτελέσματα του λεμφικού μασάζ

Jenny.Gr

1. Επίλεξε μια δίαιτα με όσο το δυνατόν λιγότερες βλεννογόνες τροφές: γαλακτοκομικά προϊόντα, επεξεργασμένα τρόφιμα, ζάχαρη κ.λπ. Κατά την πέψη, μεταμορφώνονται σε βλέννα και μπλοκάρουν τη λέμφο.

2. Κάνε μασάζ στα πόδια σου, από κάτω προς τα πάνω. Ενεργοποιώντας τους λεμφαδένες μέσω πιέσεων: πίσω από τα γόνατα, στην πτυχή του ισχίου.

3. Κάνε διαλείπουσα νηστεία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, κατά προτίμηση το βράδυ για να επιτρέψεις σε ολόκληρο το πεπτικό σύστημα να ξεκουραστεί.

4. Εξασκήσου στην κοιλιακή αναπνοή για 5 λεπτά την ημέρα. Αυτό το σπλαχνικό μασάζ είναι ζωτικής σημασίας, καθώς ένα μεγάλο μέρος του λεμφικού συστήματος βρίσκεται στο στομάχι.

5. Κάθε μέρα, το βράδυ στο κρεβάτι σας, άναβε ένα κερί! Η ιδέα είναι να βοηθήσεις το λεμφικό υγρό να κατέβει.

6. Επένδυσε στη σωματική δραστηριότητα που αυξάνει τον καρδιακό σου ρυθμό. Η πίεση των αιμοφόρων αγγείων στα λεμφικά αγγεία προάγει την κυκλοφορία της λέμφου.

7. Κάνε dry brushing στο σώμα σου πριν μπεις στο ντους – εκτελώντας πάντα ανηφορικές κινήσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.