ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauté την Κυριακή: Το DIY scrub προσώπου με καφέ που «σβήνει» τα σημάδια κούρασης από το δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Δεκεμβρίου 2023

Beauté την Κυριακή: Το DIY scrub προσώπου με καφέ που «σβήνει» τα σημάδια κούρασης από το δέρμα
IG @candiceswanepoel
Ο καφές έχει απίστευτα αναζωογονητική επίδραση στο δέρμα

Στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των γιορτών, το scrub προσώπου με καφέ αξίζει μια ηγετική θέση. Απολεπίζει την επιδερμίδα, την ανανεώνει και την προετοιμάζει να δεχτεί άψογα τα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζονται αργότερα, επειδή καταφέρνουν να φτάνουν πιο βαθιά. Εκτός από το ότι είναι πολύ ευχάριστο στην αφή και τη μυρωδιά, το scrub προσώπου με καφέ μπορεί να δημιουργηθεί εύκολα στο σπίτι.

Το κατακάθι καφέ αντιπροσωπεύει το λειαντικό μέρος του scrub, που πρέπει να αναμειχθεί με φυτικό λάδι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο), μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη. Μια πάστα ομορφιάς που είναι απλή στην παρασκευή και προσφέρει ευχάριστο μασάζ σε βρεγμένο δέρμα με κυκλικές κινήσεις. Το σημαντικό είναι να μην την απλώνεις γύρω από τα μάτια, ενώ αντίθετα συνιστάται στα χείλη γιατί τα κάνει πιο απαλά και αψεγάδιαστα κάτω από το κραγιόν.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Ένα άλλο εναλλακτικό μείγμα περιλαμβάνει τον συνδυασμό καφέ, γιαουρτιού με θρεπτική και απαλυντική δράση και χυμό λεμονιού. Θα είναι σαν να δίνεις μια ώθηση καφεΐνης στο δέρμα. Για την περιποίηση του δέρματος, η καφεΐνη έχει αναζωογονητική δράση και αποτέλεσμα που σβήνει τα σημάδια της κούρασης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.