ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πόσο ταιριάζουν μεταξύ τους τα skincare συστατικά που χρησιμοποιείς;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

8 Δεκεμβρίου 2023

Πόσο ταιριάζουν μεταξύ τους τα skincare συστατικά που χρησιμοποιείς;
IG @rosiehw
Πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μερικά από τα πιο διάσημα συστατικά ομορφιάς

Τα skincare συστατικά δεν υπήρξαν ποτέ τόσο δημοφιλή, όσο είναι σήμερα. Η ρετινόλη, η βιταμίνη C και τα AHAs έχουν αντικαταστήσει όρους που χρησιμοποιούσαμε κάποτε στην ομορφιά, όπως για παράδειγμα «αντιρυτιδικό, λευκαντικό, συσφιγκτικό

Στην πραγματικότητα, έχουμε μετατραπεί σε μικρούς χημικούς ομορφιάς. Με λίγα λόγια: Είμαστε σίγουρες ότι όλο αυτό το mix'n'match συστατικών κάνει καλό στο δέρμα μας και δεν προκαλεί εξάρσεις προβλημάτων;

Τα dos και τα don’ts στο mix'n'match συστατικών

Ρετινόλη

Είναι το πιο διάσημο συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας. Έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα κατά της γήρανσης και της ακμής, αλλά, ακριβώς επειδή δρα ως ισχυρό απολεπιστικό, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή και μπορεί να μην είναι το κατάλληλο προς χρήση από όλους τους τύπους δέρματος. Η συμβουλή είναι να το χρησιμοποιείς αποκλειστικά το βράδυ, πριν πας για ύπνο.

Ο τέλειος συνδυασμός: Μην ξεχνάς ποτέ να εφαρμόζεις αντηλιακό όταν χρησιμοποιείς ρετινόλη. Με απλά λόγια: αυτό το συστατικό συνεχίζει να «δρα» ακόμη και πολλές ώρες μετά την εφαρμογή του, επομένως η προστασία δεν πρέπει να παραλλέιπεται .
Να μην συνδυάζεται με: Bιταμίνη C και AHAs.

Βιταμίνη C

Έχει τη δύναμη να κάνει το δέρμα πιο φωτεινό και να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Είναι πολύ πιο ευαίσθητο συστατικό από τη ρετινόλη, αλλά και πολύ εύκολο να οξειδωθεί και γι' αυτό πρέπει να επιλέγεται προσεκτικά. Η χρήση βιταμίνης C είναι ιδανική για το πρωί .

Ο τέλειος συνδυασμός: Με βιταμίνη Ε, φερουλικό οξύ και αντηλιακό καθώς ενισχύει την προστατευτική δράση του αντηλιακού.
Να μην συνδυάζεται με: Ρετινόλη, καθώς και με AHAs και BHAs.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

AHAs

Τα άλφα-υδροξυοξέα είναι οξέα που έχουν απολεπιστική δύναμη ικανή να εξαλείψει τα νεκρά κύτταρα αλλά, με αυτόν τον τρόπο, κάνει και το δέρμα πιο ευαίσθητο. Πρέπει να δείχνεις πολύ προσοχή, όπως και με τη ρετινόλη, στις ακτίνες του ήλιου.

Ο τέλειος συνδυασμός: Αντηλιακή προστασία.
Να μην συνδυάζεται με: Ρετινόλη και βιταμίνη C.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.