ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

4 τρόποι ενίσχυσης του κολλαγόνου του δέρματος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

11 Δεκεμβρίου 2023

4 τρόποι ενίσχυσης του κολλαγόνου του δέρματος
IG @rosiehw
Τα αυξημένα επίπεδα κολλαγόνου διατηρούν τη νεανική και φρέσκια εμφάνιση της επιδερμίδας

Με το πέρασμα των χρόνων τα αποθέματα κολλαγόνου, της δομικής πρωτεΐνης που υποστηρίζει το δέρμα, μειώνονται σημαντικά. Όπως συμβαίνει πάντα, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Όσο περισσότερο μπορείς να αναστέλλεις τη διάσπαση του κολλαγόνου, τόσο καλύτερη θα είναι η εμφάνιση της επιδερμίδας σου, καθώς μεγαλώνεις.

Αντηλιακή προστασία

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο No 1 παράγοντας που επιταχύνει τη γήρανση της επιδερμίδας είναι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία ή το υπεριώδες φως. Επομένως, η καθημερινή χρήση ενός αντηλιακού προιόντος με υψηλό δείκτη, εκτός από την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και της υπερμελάγχρωσης, βοηθάει να διατηρηθούν τα επίπεδα κολλαγόνου.

Boost παραγωγής κολλαγόνου

Η βιταμίνη Α δρα σαν ορμόνη και μεταδίδει μηνύματα στους ινοβλάστες στο χόριο του δέρματος, δίνοντάς τους οδηγίες να ενεργοποιηθούν και να αρχίσουν να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ. Αλλά αν τα ρετινοειδή δεν είναι ανεκτά από το δέρμα σου, τότε η βιταμίνη C έχει επίσης αποδειχθεί ότι υποστηρίζει τη σύνθεση κολλαγόνου.

Η διατροφή

Το σώμα χρειάζεται βιταμίνη C, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και χαλκό για την παραγωγή κολλαγόνου, επομένως είναι σημαντικό να τα έχεις στη διατροφή σου. Όσο για τα συμπληρώματα κολλαγόνου: λειτουργούν; Με τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζεις από πού να ξεκινήσεις. Το κολλαγόνο συνήθως απορροφάται και διανέμεται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, πηγαίνοντας προς το χόριο μέσω άλλων οργάνων. Εκεί, διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών, δημιουργώντας την παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Θεραπείες

Θεραπείες όπως το microneedling, η σύσφιξη δέρματος με ραδιοσυχνότητες και υπερήχους, καθώς και λέιζερ δημιουργούν μια συνθήκη κατά την οποία «αναγκάζουν» το δέρμα να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου. Τα ενέσιμα μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο, ενώ παράλληλα βοηθούν στην τόνωση, την ενυδάτωση και τη λάμψη του προσώπου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.