ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να διατηρείς το δέρμα σου ενυδατωμένο και λαμπερό


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

11 Δεκεμβρίου 2023

Πώς να διατηρείς το δέρμα σου ενυδατωμένο και λαμπερό
IG @camilacoelho
Η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας εξασφαλίζει ένα υγιές, νεανικό και λαμπερό πρόσωπο

Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα μπορεί να σε προστατέψει από δερματικές παθήσεις όπως η ατοπική δερματίτιδα, αλλά και από την αρνητική επίδραση εξωτερικών παραγόντων, όπως η ρύπανση. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να διατηρείται το δέρμα λαμπερό, ανανεωμένο και ισχυρό για να αντιμετωπίζει το πέρασμα του χρόνου. Εν ολίγοις, η ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη εάν θέλεις να διασφαλίσεις την υγεία και τη ζωντάνια του.

Γιατί πρέπει να είναι ενυδατωμένο το δέρμα

Μετά τον καθαρισμό του προσώπου, λόγω των προϊόντων καθαρισμού που χρησιμοποιείς, το pH του δέρματος μπορεί να επηρεαστεί και μερικά από τα λιπίδια της λειτουργίας του φραγμού να καταστραφούν, προκαλώντας απώλεια ενυδάτωσης . Είναι λοιπόν η ιδανική στιγμή για την ενυδάτωση της επιδερμίδας.
Το δέρμα έχει εξαιρετική ικανότητα να θρέφεται μόνο του, δηλαδή είναι ικανό να παράγει λιπίδια, αλλά δεν είναι τόσο ικανό στο να ενυδατώνεται μόνο του. Πρέπει λοιπόν να αναλάβεις εσύ την φροντίδα και την ενυδάτωση που το αναζωογονεί και το ισορροπεί. Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πώς να διακρίνεις δύο δράσεις: ενυδάτωση του δέρματος (δίνοντάς του να πιει) και θρέψη του, με συστατικά όπως τα ceramides (κεραμίδια). Ακριβώς για αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητο η ενυδατική κρέμα που επιλέγεις να συνδυάζει ενυδάτωση και απαλότητα, ώστε το δέρμα να είναι σε άψογη κατάσταση και να έχει ένα ισχυρό λιπιδικό φιλμ χωρίς απώλεια υγρασίας.

Πώς να καταλάβεις αν το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο

Το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να είναι κόκκινο και συνήθως είναι σκασμένο. Είναι θαμπό και ίσως είναι πιο ορατές οι ρυτίδες ή οι γραμμές έκφρασης. Ένας άλλος τρόπος για να διαπιστώσεις εάν πράγματι είναι αφυδατωμένο το πρόσωπό σου είναι η αίσθηση δυσφορίας και τραβήγματος. Οι περισσότερες ευαισθησίες, είτε προσωρινές είτε λόγω ιατρικής κατάστασης, σχετίζονται με την έλλειψη ενυδάτωσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να παρέχεις υγρασία στο δέρμα μέσω ενεργών συστατικών όπως το υαλουρονικό οξύ, η πανθενόλη κ.α.

Αν αυτή η αφυδάτωση είναι παρατεταμένη και το δέρμα δεν είναι σε βέλτιστη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γήρανση, διάσπαση κολλαγόνου, ακόμη και ακμή.

Jenny.Gr
IG @camilacoelho

Μπορεί το δέρμα να είναι λιπαρό και παράλληλα αφυδατωμένο

Το λιπαρό δέρμα, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, είναι συχνά αφυδατωμένο, ειδικά σε επιδερμικό επίπεδο . Στην πραγματικότητα, το υπερβολικό σμήγμα δεν εμποδίζει το δέρμα να αφυδατωθεί.
Αυτός ο τύπος δέρματος δεν ενυδατώνει αρκετά, αφού όταν είναι λιπαρός και με ατέλειες δεν θεωρείται απαραίτητος. Πράγματι, πολλά από τα συνιστώμενα καλλυντικά προϊόντα χρησιμοποιούν πολύ στυπτικά ενεργά συστατικά, τα οποία μπορούν να δώσουν την εντύπωση ότι ελέγχουν την παραγωγή ελαίου, και μερικές φορές το κάνουν, αλλά με ποιο κόστος εάν μια από τις παρενέργειες είναι η αλλοίωση του δερματικού φραγμού που βοηθά στην διατηρούν και ρυθμίζουν την ενυδάτωση του δέρματος.

Η ιδανική ρουτίνα περιποίησης για μια άψογα ενυδατωμένη επιδερμίδα

Τα προϊόντα καθαρισμού είναι απαραίτητα για να καθαριστεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα το δέρμα για τη φροντίδα που θέλεις να του παρέχεις στη συνέχεια. Καθαρίζεις όχι μόνο ό,τι εκκρίνει το δέρμα, αλλά και τις ρυπογόνες επιπτώσεις. Έπειτα, εφάρμοσε έναν αντιοξειδωτικό ορό για το πρωί (όπως έναν ορό με βιταμίνη C ), μια ενυδατική κρέμα με κεραμίδια ή υαλουρονικό οξύ και αντηλιακό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.