ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις απολέπιση στο πρόσωπό σου;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

16 Δεκεμβρίου 2023

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις απολέπιση στο πρόσωπό σου;
IG @hoskelsa
H πολύ σπάνια ή σχεδόν καθημερινή εφαρμογή απολέπισης μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα, άρα ποια είναι η σωστή συχνότητα;

Αυτή η λάμψη που αποκτά η επιδερμίδα του προσώπου μετά την απολέπιση είναι σχεδόν εθιστική. Ίσως χρησιμοποιείς μια γήινη μάσκα εμπλουτισμένη με ένζυμα, έναν ορό με AHAs πριν τον ύπνο ή ακόμα κι ένα απαλό απολεπιστικό προιόν που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Το λείο, υπέροχο δέρμα που αποκαλύπτεται από οποιοδήποτε από τα παραπάνω μπορεί να σε εμπνεύσει να επαναλάβεις τη διαδικασία ξανά — αλλά πόσο συχνά πρέπει να κάνεις απολέπιση στο πρόσωπό σου;

Τα οφέλη της απολέπισης προσώπου

Η τακτική απολέπιση προσώπου βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος. Καθώς μεγαλώνουμε, ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος αρχίζει να επιβραδύνεται. Η χρήση ενός προϊόντος απολέπισης βοηθά στην επιτάχυνση της διαδικασίας κύκλου εργασιών.
Η σωστή απολέπιση μπορεί να βελτιώσει την υφή του δέρματος, να καταπολεμήσει τη θαμπάδα και να αποτρέψει την ακμή.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις απολέπιση στο δέρμα;

Η ιδανική συχνότητα απολέπισης εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σου και επίσης από το προϊόν που χρησιμοποιείς. Αν έχεις ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα μπορεί να ωφεληθείς από την ήπια απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ενώ αν το δέρμα σου είναι κανονικό, μικτό ή λιπαρό μπορεί να επωφεληθείς από την ήπια απολέπιση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.