ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

4 beauty tips για πιο λείες και απαλές μασχάλες


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

18 Δεκεμβρίου 2023

4 beauty tips για πιο λείες και απαλές μασχάλες
IG @camilacoelho
Οι μασχάλες είναι ένα ευαίσθητο σημείο στο σώμα που έχει ανάγκη μια ξεχωριστή περιποίηση

Συχνά, καταβάλλεις όλες σου τις δυνάμεις για να διατηρήσεις το πρόσωπo σου λείο, προστατευμένο και εκπληκτικά λαμπερό. Υπάρχουν όμως περιοχές στο σώμα που είναι λιγότερο ορατές, επομένως είναι εύκολο να παραμελήσεις τη φροντίδα τους. Μια από αυτές είναι η περιοχή της μασχάλης, ένα σημείο ευαίσθητο που σίγουρα θα ήθελες ωστόσο να είναι λείο και απαλό. Γνωρίζεις όμως ποια είναι η ιδανική φροντίδα για τις μασχάλες;

Τακτική απολέπιση

Όταν ο στόχος σου είναι το απαλό δέρμα, η απολέπιση θα πρέπει να ενταχθεί προσεκτικά στη ρουτίνα σου. Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, τα οποία μπορούν να φράξουν τους πόρους, και προάγει τη σύνθεση κολλαγόνου, συμβάλλοντας στη βελτίωση της υφής του δέρματος.

Ενυδάτωση

Για υγιές δέρμα, η ενυδάτωση είναι απολύτως απαραίτητη ακόμα και στην περιοχή της μαχάλης. Οι ενυδατικές κρέμες που περιέχουν κερατολυτικούς παράγοντες βοηθούν στην απαλή αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος από την επιφάνεια. Το γλυκολικό, το γαλακτικό και το σαλικυλικό οξύ είναι ενεργά συστατικά που περιλαμβάνονται σε πολλές ενυδατικές κρέμες και προάγουν το λείο κι ενυδατωμένο δέρμα.

Jenny.Gr
IG @camilacoelho

Απόφυγε το dry shave

Το στεγνό ξύρισμα στις μασχάλες μπορεί να φαίνεται σαν μια γρήγορη λύση όταν βιάζεσαι, ωστόσο μπορεί να ερεθίσει ή και να τραυματίσει την επιδερμίδα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αποτρίχωση με λέιζερ

Η πιο μόνιμη λύση για λείες και απαλές μασχάλες είναι η αποτρίχωση με λέιζερ. Αυτή είναι αναμφισβήτητα η πιο ακριβή μέθοδος και απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και δέσμευση, αλλά όταν τα αποτελέσματα πραγματικά θα σε εντυπωσιάσουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.