ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη γλυκερίνη στην περιποίηση του δέρματος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

27 Δεκεμβρίου 2023

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη γλυκερίνη στην περιποίηση του δέρματος
IG @kaiagerber
Η γλυκερίνη είναι ένας παράγοντας ακόμα πιο ενυδατικός και από το υαλουρονικό οξύ

Αν ρίξεις μια ματιά στο πίσω μέρος των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, είναι βέβαιο πώς στη λίστα συστατικών θα βρίσκεται κάπου εκεί ανάμεσα και η γλυκερίνη. Η γλυκερίνη είναι συνήθως το τρίτο πιο κοινό συστατικό σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, οπότε το έχεις ήδη εφαρμόσει στο δέρμα σου και ενδεχομένως δεν το γνωρίζεις.

Όσον αφορά στην περιποίηση του δέρματος, τα ενεργά συστατικά μας κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον για τα υποσχόμενα πολλαπλά οφέλη ή την ικανότητα μείωσης των υπαρχόντων ανησυχιών για την περιποίηση της επιδερμίδας, όπως η ακμή ή τα μαύρα στίγματα. Και παρόλο που μπορεί να μην ακούγεται τόσο συναρπαστικό, η γλυκερίνη είναι ακόμη πιο ωφέλιμη από άλλα δημοφιλή ενυδατικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ.

Τι είναι η γλυκερίνη;

Η γλυκερίνη είναι ένα διαυγές, άοσμο υγρό που έχει τη σύσταση του σιροπιού. Μπορεί να προέρχεται από ζωικά ή φυτικά λίπη ή ακόμα και από πετρέλαιο. Στην περιποίηση του δέρματος, η γλυκερίνη είναι ένα υγραντικό γιατί δρα τραβώντας και συγκρατώντας την υγρασία για να διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Οι ιδιότητες της γλυκερίνης

  • Ενυδατική: Είναι σαν ένας υδάτινος μαγνήτης περιποίησης δέρματος, που τραβάει και συγκρατεί το νερό. Αν και «λιγότερο λαμπερή», έχει παρόμοια δράση με το υαλουρονικό οξύ, καθώς ενισχύει την υγρασία, αλλά είναι πιο αποτελεσματική. Σχηματίζει μια επίστρωση για να προστατεύει το δέρμα από την απώλεια νερού και επίσης εντοπίζει γρήγορα το απαλό δέρμα, επιτρέποντας στα νεκρά και κατεστραμμένα επιφανειακά κύτταρα του δέρματος να αποβάλλουνται πιο γρήγορα από το δέρμα.
  • Κατάλληλη για το ευαίσθητο δέρμα: Η γλυκερίνη είναι επίσης ένα απαλό συστατικό που είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.
  • Μαλακτική: Εκτός από τις ενυδατικές της ιδιότητες, η γλυκερίνη είναι επίσης μαλακτική, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μαλακώσει το δέρμα. Για άτομα που αγωνίζονται με το έκζεμα ή οποιαδήποτε άλλη πάθηση που προκαλεί ξηρότητα ή ξεφλούδισμα, η γλυκερίνη μπορεί να προσφέρει ανακούφιση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.