ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η σχέση μεταξύ ξηρότητας και γήρανσης της επιδερμίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

29 Δεκεμβρίου 2023

Η σχέση μεταξύ ξηρότητας και γήρανσης της επιδερμίδας
IG @rosiehw
Η ξηρότητα της επιδερμίδας προκαλεί ρυτίδες;

Εκτός από την καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού και τον καθαρισμό πρωί και βράδυ, το να διατηρείς το δέρμα σου ενυδατωμένο είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνεις προς όφελος της επιδερμίδα σου.

Ένα καλά ενυδατωμένο πρόσωπο έχει έναν ισχυρότερο δερματικό φαργμό. Γεγονός που το καθιστά λιγότερο ευαίσθητο σε φθορές. Ακόμα κι αν το δέρμα σου είναι ελαφρώς ξηρό, μπορεί να παρατηρήσεις περισσότερη θαμπάδα, χαλαρότητα, λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Το ξηρό δέρμα προκαλεί ρυτίδες;

Το ξηρό δέρμα δεν θα προκαλέσει άμεσα το σχηματισμό ρυτίδων, αλλά μπορεί να τις κάνει πιο αισθητές.

Οι ρυτίδες αντιπροσωπεύουν επί χρόνια επαναλαμβανόμενης αναδίπλωσης και κίνησης του δέρματος καθώς χρησιμοποιούμε τους μύες των εκφράσεων του προσώπου. Παράλληλα, καθώς συσσωρεύονται οι βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία, η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης επιβραδύνεται και η εξωκυτταρική μήτρα που παρέχει δομική υποστήριξη για το δέρμα μας καταστρέφεται.

Ωστόσο, όταν το δέρμα δεν είναι σωστά ενυδατωμένο, μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση τυχόν υφιστάμενων λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.