ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Bunny lines: Πώς να αντιμετωπίσεις τις πιο «χαριτωμένες» γραμμές έκφρασης


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Ιανουαρίου 2024

Bunny lines: Πώς να αντιμετωπίσεις τις πιο «χαριτωμένες» γραμμές έκφρασης
IG @camilamorrone
Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για αυτόν τον δημοφιλή τύπο ρυτίδων

Aν και ο χαρακτηρισμός «bunny lines» ακούγεται χαριτωμένος, αν είναι κάτι που σε ενοχλεί στο πρόσωπό σου, τότε πιθανότατα δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις με χιούμορ. Με απλά λόγια, bunny lines είναι οι ρυτίδες που εμφανίζονται στα πλαινά της μύτης όταν γελάς και τσαλακώνεται το δέρμα και οι μυικές ομάδες κάτω από αυτό, όπως συμβαίνει και στα κουνέλια.

Τι είναι το Bunny Lines;

Πρόκειται για διαγώνιες ή και οριζόντιες ρυτίδες που εμφανίζονται στα πλαινά της μύτης όταν γελάμε. Σε πιο νεαρή ηλικία, μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο η κίνηση που πραγματοποιείται σε αυτή την περιοχή. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνονται σημαντικά με αποτέλεσμα αυτές οι γραμμές να γίνονται πιο ένονα αντιληπτές και σταδιακά να σχηματίζουν ρυτίδες

Οι αιτίες

Η κύρια αιτία των bunny lines είναι η επαναλαμβανόμενη μυϊκή κίνηση, ειδικά του ρινικού μυός, που εκτείνεται κατά μήκος των πλευρών της μύτης. Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι, σε αντίθεση με τα συνοφρυώματα (που είναι περισσότερο μια καθολική κίνηση), δεν κάνουμε όλοι τις ίδιες εκφάσεις στο πρόσωπο. Έτσι, πρόκειται για ρυτίδες που δεν θα κληθούμε όλες μας να αντιμετωπίσουμε.

Πώς να τις αντιμετωπίσεις

Οι ενέσεις νευροδιαμορφωτών (Botox , Dysport , κλπ.) είναι μακράν το καλύτερο στοίχημα για την αντιμετώπιση των bunny lines. Χρησιμοποιούνται για τη χαλάρωση των ρινικών μυών, μειώνοντας την εμφάνιση των γραμμών. Όταν ο μυς είναι χαλαρός, δεν μπορεί να κάνει αυτή την κίνηση, επομένως δεν δημιουργεί ραβδώσεις στο δέρμα.

Jenny.Gr
IG @kendalljenner

Πώς να τις αποτρέψεις

Ενώ οι bunny lines είναι συχνά γενετικές ή προέρχονται από φυσικές εκφράσεις του προσώπου, υπάρχουν μερικές προσαρμογές που μπορείς να κάνεις εάν θέλεις να αποτρέψεις το σχηματισμό τους:

  • Να έχεις επίγνωση των κινήσεων του προσώπου σου: Είναι (προφανώς) πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, αλλά το να προσέχεις τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις του προσώπου που επιδεινώνουν τις γραμμές κουνελιού, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού τους.
  • Δημιούργησε μια καλή ρουτίνα περιποίησης δέρματος: Αυτό σημαίνει ότι τα ρετινοειδή για παράδειγμα μπορούν να σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης, η καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακό προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.