ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauté την Κυριακή: Απλές κι εύκολες DIY μάσκες που αναζωογονούν και χαρίζουν λάμψη στο πρόσωπο


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Ιανουαρίου 2024

Beauté την Κυριακή: Απλές κι εύκολες DIY μάσκες που αναζωογονούν και χαρίζουν λάμψη στο πρόσωπο
IG @lilyaldridge
«Ξεκούρασε» την όψη της επιδερμίδας του προσώπου σου με απλά, φυσικά συστατικά

Σε ποια γυναίκα δεν αρέσουν οι μάσκες προσώπου; Η αίσθηση της απόλυτης χαλάρωσης όταν ξεχνάς τη ροή του χρόνου και διώχνεις όλο το άγχος. Και ποια είναι η ιδανική ημέρα για να χαρίσεις αυτή την ολιστική φροντίδα στον εαυτό σου; Μα φυσικά, η Κυριακή!

Δεν χρειάζεσαι κανένα άλλο προιόν, παρά μόνο απλά υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου για να δημιουργήσεις τις πιο δραστικές και αποτελεσματικές μάσκες αναζωογόνησης της επιδερμίδας σου. Όταν δημιουργείς τη δική σου DIY μάσκα προσώπου, γνωρίζεις και ελέγχεις απόλυτα όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχονται σε αυτήν. Τα λεμόνια και τα πορτοκάλια για παράδειγμα προσφέρουν βιταμίνη C, τα αβοκάντο βιταμίνες Ε και Α, οι μπανάνες είναι γεμάτες ασβέστιο και κάλιο.

DIY Μάσκα προσώπου με μέλι και κουρκουμά

Η ανάμειξη μελιού και κουρκουμά προσφέρει αντιφλεγμονώδη οφέλη και ιδιότητες λεύκανσης του δέρματος. Είναι επίσης πολύ εύκολο να φτιάξεις τη μάσκα:

  1. Ανάμειξε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και μια κουταλιά της σούπας μέλι.
  2. Εφάρμοσε τη μάσκα για 20’ και ξέπλυνε με χλυαρό νερό.
  3. Ολοκλήρωσε τη ρουτίνα σου με μια ενυδατική κρέμα.
Jenny.Gr
IG @lilyaldridge

DIY Μάσκα προσώπου με μέλι

Το μέλι βρίσκεται στις περισσότερες DIY μάσκες προσώπου. Οι φυσικές αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες κάνουν θαύματα στο δέρμα με τάση ακμής. Ένα άλλο αποτελεσματικό συστατικό για τη θεραπεία της ακμής είναι η διατροφική μαγιά, η οποία είναι γεμάτη με βιταμίνη Β που καταπραΰνει το δέρμα και αποτρέπει τα σπυράκια.

  1. Χρησιμοποίησε δύο φακελάκια χαμομήλι για να φτιάξεις ένα φλιτζάνι τσάι χαμομηλιού και αφήστε το να κρυώσει. Το τσάι χαμομηλιού θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μια παχιά πάστα εμπλουτισμένη με 1 κουταλιά της σούπας μέλι που θα εφαρμόσεις ως μάσκα προσώπου.
  2. Εφάρμοσε τη μάσκα για περίπου 20 λεπτά
  3. Ξέπλυνε τη μάσκα και ενυδάτωσε την επιδερμίδα του πρόσωπό σου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.