ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι 4 πιο κοινές αιτίες της εμφάνισης μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

15 Ιανουαρίου 2024

Οι 4 πιο κοινές αιτίες της εμφάνισης μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια
IG @rosiehw
Τι μπορείς να κάνεις για να «εξαφανίσεις» τους μαύρους κύκλους

Ακόμα κι αν αισθάνεσαι ξεκούραστη και γεμάτη με ενέργεια, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι άυπνη και κουρασμένη, αλλά κάποιες φορές και μεγαλύτερη από ό,τι είσαι πραγματικά. Τί είναι όμως αυτό που προκαλεί την εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια και υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς από αυτούς;

Αιτίες και αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων

Η φυσική γήρανση

Η γήρανση είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, γι' αυτό μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι οι δικοί σου κύκλοι χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου.
Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα γύρω από τα μάτια μας γίνεται πιο λεπτό, με αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια να είναι πιο ορατά και οι μαύροι κύκλοι και οι σκιές να εμφανίζονται κάτω από τα μάτια.

Τι μπορείς να κάνεις: Επίλεξε κρέμες ματιών ενισχυμένες με ρετινοειδή, ενώ για το μακιγιάζ σου θα ήταν ιδανικό να βρεις ένα concealer που καμουφλάρει τις σκούρες σκιές,

Ξηρότητα & Αφυδάτωση

Η αφυδάτωση είναι μια κοινή αιτία των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, το δέρμα γίνεται ξηρό και τραχύ, ενώ μπορεί να δημιουργηθεί η όψη βυθισμένων ματιών και να τονιστούν τα αιμοφόρα αγγεία.
Επιπλέον, εάν είσαι αφυδατωμένη λόγω της πρόσληψης αλκοόλ, το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει διαστολή των αγγείων, αυξάνοντας επίσης την εμφάνιση των μαύρων κύκλων

Τι μπορείς να κάνεις: Βεβαιώσου ότι ενυδατώνεσαι επαρκώς καθημερινά και μείωσε την κατανάλωση αλκοόλ. Για το δέρμα, επίλεξε ένα προιόν καθαρισμού ενισχυμένο με ενυδατικούς παράγοντες και, στη συνέχεια πρόσθεσε επιπλέον ενυδάτωση με μια πλούσια ενυδατική κρέμα.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Κακός φωτισμός

Μερικές φορές, ο φωτισμός ευθύνεται για τους μαύρους κύκλους που παρατηρείς κάτω από τα μάτια. Αν κοιτάξεις το πρόσωπό σου σε καλύτερο φωτισμό, θα παρατηρήσεις πως αυτές οι σκούρες σκιές, δεν υπάρχουν.

Ιατρικά Θέματα

Είναι ασυνήθιστο, αλλά ορισμένες ιατρικές καταστάσεις μπορεί να επιδεινώσουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Πολύ σπάνια, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι σύμπτωμα μεγαλύτερων ιατρικών προβλημάτων στα νεφρά ή το συκώτι.

Τι μπορείς να κάνεις: Εάν κοιμάσαι καλά, πίνεις πολύ νερό, χρησιμοποιείς κρέμες ματιών και εξακολουθείς να μην βλέπετε βελτίωση, το πρόβλημα μπορεί να βασίζονται σε ιατρική αιτία. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν καλό να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.