ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Threading: Μια ανώδυνη μέθοδος αποτρίχωσης με εξαιρετικά αποτελέσματα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

19 Ιανουαρίου 2024

Threading: Μια ανώδυνη μέθοδος αποτρίχωσης με εξαιρετικά αποτελέσματα
Μια πιο ήπια επιλογή αποτρίχωσης

Η αποτρίχωση είναι μια αμφιλεγόμενη θεραπεία ομορφιάς. Με επιλογές που εκτείνονται από προσωρινές λύσεις, όπως αποτρίχωση με κερί, ξύρισμα, δερματολίσθηση και κρέμες αποτρίχωσης έως ημιμόνιμες ή και μόνιμες προτάσεις, στις οποίες συγκαταλέγονται η αποτρίχωση με λέιζερ και ηλεκτρόλυση, η αποτρίχωση με κλωστή παραμένει επίσης μια δημοφιλής επιλογή.

Με το #facethreading να συγκεντρώνει σχεδόν πέντε εκατομμύρια προβολές στο TikTok, είναι σαφές ότι αυτή η πολιτιστικά ριζωμένη τεχνική που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα πριν από περισσότερα από 300 χρόνια, συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον σήμερα.

Τι είναι το Threading;

Η τεχνική εκτελείται χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι επικαλυμμένης, λεπτής κλωστής που τυλίγεται γύρω από τον εαυτό της για να αφαιρέσει τις τρίχες, πιο συχνά από το πρόσωπο, παγιδεύοντάς τες.

Αρχικά, το πρόσωπο καθαρίζεται, στεγνώνει και προετοιμάζεται με λευκή σκόνη, που συνήθως περιέχει ανθρακικό ασβέστιο (όπως η πούδρα μωρών) και εφαρμόζεται στην επιθυμητή περιοχή θεραπείας. Ενώ υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι κλωστής, η πιο κοινή τεχνική περιλαμβάνει τον ασκούμενο να κρατά τη μία άκρη ενός βαμβακερού νήματος στο στόμα του, να στριμώχνει το εκτεταμένο τμήμα του γύρω από τον δείκτη του αριστερού χεριού και επίσης τα τέσσερα δάχτυλα του δεξιού χεριού για να σχηματίσει ένα τρίγωνο.

Το τμήμα του νήματος που συγκρατείται στο στόμα του ασκούμενου χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της επαναλαμβανόμενης κίνησης, απελευθερώνοντας με το αριστερό και το δεξί χέρι. Αυτό εκτελείται σε όλες τις περιοχές του προσώπου που περνούν κλωστή, αφαιρώντας τις τρίχες χωρίς θερμότητα, χημικά ή οποιοδήποτε περιττό τράβηγμα στο δέρμα.

Jenny.Gr

Οι καλύτερες περιοχές του σώματος για αποτρίχωση με κλωστή

Το threading χρησιμοποιείται συνήθως για την αποτρίχωση προσώπου, όπως φρύδια, άνω χείλος, φαβορίτες και πηγούνι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.