ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Microneedling: Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν δοκιμάσεις τη διάσημη θεραπεία


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Φεβρουαρίου 2024

Microneedling: Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν δοκιμάσεις τη διάσημη θεραπεία
IG @mathildegoehler
Η διαδικασία, τα οφέλη αλλά και η κατάλληλη προετοιμασία του δέρματος πριν τη θεραπεία

Το microneedling είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δερματολογικές θεραπείες, την οποία είναι σχεδόν βέβαιο πως είτε έχεις ήδη δοκιμάσει, είτε έχεις ακούσει τόσα για αυτήν που θέλεις κάποια στιγμή να δοκιμάσεις.

Πρόκειται για μια θεραπεία που χρησιμοποιεί μια συσκευή με πολύ λεπτές, αιχμηρές βελόνες για να κάνει μικρο-τραυματισμούς στο δέρμα. Μόλις το σώμα αισθανθεί τα μικρά τσιμπήματα, εργάζεται για να επουλώσει αυτά τα κοψίματα, με αποτέλεσμα να διεγείρει την ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων. Αυτή η διαδικασία λειτουργεί για να αναζωογονήσει το δέρμα, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, ενώ βελτιώνει συνολικά την υφή της επιδερμίδας.

Τα οφέλη του microneedling για το δέρμα

Το microneedling έχει μια σειρά από άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα οφέλη για την επιδερμίδα:

  • Ενισχυμένη υφή δέρματος.
  • Μειωμένη εμφάνιση ουλών και υπερμελάγχρωσης.
  • Αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου.
  • Μειωμένη εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Το microneedling από μόνο του έχει μέτρια αποτελέσματα, όπως βελτίωση στην υφή και την απαλότητα του δέρματος. Όμως, όταν προστεθεί η ραδιοσυχνότητα, το microneedling μπορεί να γίνει αισθητά πιο δραστικό. Τα κύματα ραδιοσυχνοτήτων ταξιδεύουν στις βελόνες για να θερμάνουν το χόριο, το οποίο μπορεί να βελτιώσει την παραγωγή κολλαγόνου. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει βελτίωση σε ήπιες ρυτίδες, ουλές ακμής και ήπια σύσφιξη του δέρματος.

Jenny.Gr
IG @mathildegoehler

Πώς να προετοιμάσεις το δέρμα σου για το Microneedling

Εάν χρησιμοποιείς οποιαδήποτε δραστική τοπική θεραπεία, συνιστάται να διακόψεις τη χρήση λίγες ημέρες πριν από τη θεραπεία microneedling. Τα σκληρά προϊόντα θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση του δέρματος, οπότε το «κλειδί» είναι πιο ήπια. Εκτός από το να έχεις καθαρό και τονωμένο πρόσωπο, θα πρέπει επίσης να αποφύγεις τη χρήση ρετινόλης τουλάχιστον 48 ώρες πριν και να αποφύγεις την άμεση έκθεση στον ήλιο για περίπου τρεις ημέρες πριν και τρεις ημέρες μετά. Το ίδιο ισχύει και για τα οξέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.