ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να απαλλαγείς από την ακμή στο στήθος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

24 Φεβρουαρίου 2024

Πώς να απαλλαγείς από την ακμή στο στήθος
IG @josephineskriver
Μοιραζόμαστε μαζί σου όλα τα στάδια από την πρόληψη μέχρι τη θεραπεία της ακμής στο στήθος

Ανεξάρτητα από το πού εμφανίζονται τα σπυράκια, είναι κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα - ειδικά όταν εμφανίζονται περιοχές όπως το στήθος που συχνά αφήνουμε ακάλυπτο.
Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να πάψει να σε αγχώνει, καθώς η ακμή στο στήθος είναι συχνή, αλλά και άμεσα θεραπεύσιμη όπου μπορεί να εμφανιστεί.

Η ακμή στήθους

Η ακμή στο στήθος αποκαλείται συχνά «θυλακίτιδα» επειδή είναι ακριβώς αυτό: μια φλεγμονώδης διαδικασία γύρω από τον θύλακα της τρίχας. Όπως και η ακμή προσώπου, υπάρχουν διάφοροι τύποι και αιτίες της ακμής στο στήθος. Ένας τύπος προκαλείται από υψηλότερη συγκέντρωση ιδρωτοποιών αδένων στο δέρμα που φράσσονται, ενώ μια άλλη αιτία μπορεί να είναι η τριχοφυΐα.

Αιτίες ακμής στο στήθος

  • Γενεσιολογία
  • Ιδρώτας και τριβή
  • Ορμόνες και στρες
  • Προϊόντα καλλυντικής φροντίδας
  • Διατροφή
  • Φαρμακευτική αγωγή

Θεραπείες για την ακμή στο στήθος

Εάν είσαι αντιμέτωπη με την ακμή στο στήθος, θέλεις σίγουρα να βρεις τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο για να την εξαφανίσεις. Η θεραπεία της ακμής στο στήθος μοιάζει πολύ με τη θεραπεία της ακμής του προσώπου, με λίγες εξαιρέσεις.

Άλλαξε την γκαρνταρόμπα σου

Δεδομένου ότι η εφίδρωση και ο ερεθισμός είναι ένα πρόβλημα για την ακμή στο στήθος, είναι καλό να επιλέγεις ρούχα που απομακρύνουν τον ιδρώτα και να φοράς ρούχα που δεν είναι πολύ στενά. Ο στόχος είναι να επιτραπεί η ροή του αέρα μεταξύ του δέρματος και των ρούχων.

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

Κάνε ντους αμέσως μετά την εφίδρωση

Εάν μπορείς, κάνε ντους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ρουτίνας γυμναστικής ή άλλης έντονης δραστηριότητας που οδηγεί σε έντονη εφίδρωση.

Προσάρμοσε τη διατροφή σου

Όταν η διατροφή σου είναι γεμάτη ζάχαρη, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ακμή. Επομένως, θα ήταν ιδιαίτερα βοηθητικό να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές.

Η φροντίδα της επιδερμίδας

Όπως ακολουθείς μια συγκεκριμένη skincare ρουτίνα για την καταπολέμηση της ακμής στο πρόσωπο, την ίδια ακριβώς φροντίδα και επιμέλεια χρειάζεται και η επιδερμίδα στην περιοχή του στήθους που πάσχει από ακμή. Επίλεξε, λοιπόν, ειδικά σχεδιασμένες φόρμουλες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακμής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.