ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Glass skin: Πώς θα χαρίσεις το πολυπόθητο effect στην επιδερμίδα σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Φεβρουαρίου 2024

Glass skin: Πώς θα χαρίσεις το πολυπόθητο effect στην επιδερμίδα σου
IG @haileybieber
Η ρουτίνα που θα σου χαρίζει το λαμπερό δέρμα των ονείρων σου

Τα τελευταία χρόνια το «glass skin» είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστoυς όρους στην ομορφιά. Πρόκειται για μια τάση που έχεις τις καταβολές της στην Κορέα και περιγράφει το δέρμα που δείχνει εξαιρετικά λείο, δροσερό και λαμπερό σαν γυαλί.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το glass skin δεν σημαίνει αψεγάδιαστο δέρμα. Μπορούμε να επιτύχουμε ένα glass skin effect στην επιδερμίδα, ακόμα κι αν υπάρχει ενεργή ακμή. Επίσης, η επίτευξη μιας glass skin εμφάνισης δεν αφορά μόνο στη χρήση των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης, αλλά παράλληλα και στην τήρηση συνηθειών υγιεινού τρόπου ζωής: θρεπτική διατροφή, καλός ύπνος, περιορισμός κατανάλωσης αλκοόλ, έλεγχος άγχους.

Πώς να αποκτήσεις το πολυπόθητο glass skin

Ο διπλός καθαρισμός είναι το «κλειδί»

Ο διπλός καθαρισμός είναι το «μυστικό» για ένα υγιές δέρμα. Συνηθίζουμε λανθασμένα να πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητος μόνο για τις ημέρες που φοράμε μακιγιάζ. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι απόλυτα χρήσιμος καθημερινά για την σωστή απομάκρυνση των ρύπων αλλά και του αντηλιακού που εφαρμόζουμε κάθε πρωί.

Η απολέπιση

Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που δημιουργούν μια θαμπή όψη στο δέρμα. Συγχρόνως, καθαρίζει τους φραγμένους πόρους και λειαίνει την ανομοιόμορφη υφή του δέρματος. Αφαιρώντας κάθε ανεπιθύμητη ουσιά από το δέρμα, το βοηθάμε να είναι υγιές και να αντανακλά φυσικά το φως.

Jenny.Gr
IG @haileybieber

Η ενυδάτωση

Η ενυδάτωση του δέρματος είναι εξίσου σημαντική με τον καθαρισμό. Κάθε τύπος δέρματος χρειάζεται διαφορετικές καλλυντικές συνθέσεις για την ενυδατική φροντίδα του. Ωστόσο, το πόσο καλά ενυδατώσεις το δέρμα σου δεν εξαρτάται μόνο από τα προϊόντα, αλλά και από τον τρόπο εφαρμογής τους. Σταμάτα λοιπόν να τρίβεις τις κρέμες στην επιδερμίδα σου και ξεκίνα να τις εφαρμόζεις ταμποναριστά ώστε να εισχωρούν βαθύτερα τα συστατικά τους.

Η αντηλιακή φροντίδα

Η καθημερινή χρήση SPF είναι απαραίτητη —ακόμα και όταν έχει συννεφιά. Η υπεριώδης ακτινοβολία από τον ήλιο οδηγεί σε αποχρωματισμό του δέρματος, ανομοιόμορφο τόνο και απώλεια όγκου λόγω της καταστροφής του κολλαγόνου. Επομένως, η αντηλιακή φροντίδα αποτελεί βασικό κι άκρως απαραίτητο μέρος της καθημερνής πρωινής ρουτίνας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.