ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να λειάνεις ρυτίδες και λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

2 Μαρτίου 2024

Πώς να λειάνεις ρυτίδες και λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη
IG @rosiehw
Οι κάθετες ραβδώσεις, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γύρω από τα χείλη μπορούν να αντιμετωπιστούν

Ενώ το μέτωπο, η περιοχή κάτω από τα μάτια και ο λαιμός τραβούν τη μεγαλύτερη προσοχή μας όταν συζητάμε για ρυτίδες, υπάρχει ένα σημείο που είναι επίσης επιρρεπές στο σχηματισμό ρυτίδων και λεπτών γραμμών: η περιοχή γύρω από τα χείλη.

Κινούμε το στόμα μας για να μιλήσουμε, να χαμογελάσουμε, να αναπνεύσουμε και να φάμε, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να σχηματιστούν γραμμές γύρω από την περιοχή των χειλιών λόγω επαναλαμβανόμενων μυϊκών κινήσεων και της φυσικής γήρανσης του οργανισμού.

Αν και είναι απολύτως φυσικό να εμφανίζονται γραμμές στα χείλη, είναι απολύτως λογικό να θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τα ποσοστά εμφάνισής τους, είτε μέσω εξειδικευμένης αντιγηραντικής φροντίδας, ενέσιμων ή προληπτικών πρακτικών.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Πώς να φροντίσεις την περιοχή γύρω από τα χείλη

Διατήρησε τα χείλη σου ενυδατωμένα: Ένα καλό προϊόν ενυδάτωσης χειλιών ανακουφίζει από την ξηρότητα και καταπραΰνει τα χείλη σφραγίζοντάς τα με υγρασία.

Χρησιμοποίησε ρετινόλη, ειδική για τα χείλη: Τα ρετινοειδή των χειλιών όχι μόνο μειώνουν τις γραμμές των χειλιών, αλλά διατηρούν επίσης τα χείλη απαλά και ζουμερά.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Προστάτεψε τα χείλη σου από τον ήλιο: Η χρήση ενός balm για τα χείλη με SPF είναι το κλειδί την νεανικής εμφάνισης των χειλιών.

Κάνε απολέπιση: Ένα ειδικά σχεδιασμένο scrub για τα χείλη θα πρέπει να χρησιμοποιείται στα χείλη και γύρω από τα όρια για να βοηθήσει και με τις κάθετες γραμμές.

Φροντίδα αντιγήρανσης: O καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσεις τις ρυτίδες είναι η εφαρμογή μιας αντιρυτιδικής κρέμας για τα χείλη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.