ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Face Masks: Όσα αξίζει να γνωρίζεις για τις μάσκες προσώπου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Μαρτίου 2024

Face Masks: Όσα αξίζει να γνωρίζεις για τις μάσκες προσώπου
IG @josephineskriver
Ποια είναι η ιδανική μάσκα για τις ανάγκες τις επιδερμίδας σου

Τα προϊόντα καθημερινού καθαρισμού, τα serums, η ενυδατική κρέμα και το αντηλιακό σου είναι τα ως «θεμέλια» της skincare ρουτίνας σου. Μόλις δημιουργήσεις το ιδανικό σχήμα φροντίδας, έρχεται η στιγμή να προσφέρεις επιπλέον δόσεις φροντίδας στην επιδερμίδα σου με μάσκες προσώπου. Αξίζει όμως να γνωρίζεις ότι οι μάσκες προσώπου επιλέγονται εξίσου εξατομικευμένα με την υπόλοιπη φροντίδα του δέρματός σου.

Οι μάσκες προσώπου

Οι μάσκες προσώπου είναι σχεδιασμένες για να εφαρμόζονται περιστασιακά στην επιδερμίδα, συνήθως 1-2 φορές την εβδομάδα. Κάποιες είναι γρήγορες και ξεπλένονται, ενώ άλλες λειτουργούν διεισδύουν σταδιακά στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υπάρχει ένα ολόκληρο φάσμα επιλογών που ανταποκρίνονται σε διάφορες δερματικές ανάγκες και ανησυχίες.

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

Όσα πρέπει να προσέχεις:

  • Όλες οι DIY μάσκες είναι ασφαλείς: Δεν πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα κάθε βρώσιμο συστατικό. Συστατικά όπως ο χυμός λεμονιού, η οδοντόκρεμα και τα ωμά αυγά είναι ιδιαίτερα ερεθιστικά και ενδέχεται να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρουν.
  • Υπερβολική χρήση απολεπιστικών: Αυτό σημαίνει ότι η υπόλοιπη ρουτίνα θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από απολεπιστικά συστατικά, ώστε να παραμείνει ισχυρός ο δερματικός φραγμός.
  • Ημερομηνία λήξης: Εάν δεν χρησιμοποιείς τη μάσκα προσώπου σου περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, μπορεί να λήξει πριν τελειώσει. Ένα προϊόν που έχει λήξει είναι λιγότερο αποτελεσματικό, αλλά μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ερεθισμό.
  • Δεν κάνεις patch-testing: Ειδικά αν το δέρμα σου έχει τάση για αλλεργικές αντιδράσεις.

Τα είδη μασκών

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

Clay masks

Οι μάσκες αργίλου διχάζουν ιδιαίτερα τους ειδικούς της ομορφιάς. Συνήθως, φτιάχνονται από άργιλο κανολίνης ή μπεντονίτη και περιλαμβάνουν επίσης ενυδατικά συστατικά όπως έλαια για να αντισταθμίσουν τις πιθανές ξηραντικές επιδράσεις. Οι μάσκες με άργιλο έχουν τα πλεονεκτήματά τους, αλλά πρέπει να είσαι προσεκτική αν έχεις ξηρό δέρμα. Μόλις η μάσκα στεγνώσει ή αρχίσει να σφίγγει, ήρθε η ώρα να την ξεπλύνεις.

Hydrating masks

Σε γενικές γραμμές, μια ενυδατική μάσκα περιλαμβάνει συστατικά που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν plump effect στην επιδερμίδα και χρησιμοποιούν συστατικά, όπως: το υαλουρονικό οξύ, τα ceramides, τα πεπτίδια, βοτανικά έλαια, φυτικά βουτυρά.

Exfoliating masks

Μια μάσκα απολέπισης είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται - μια θεραπεία που χρησιμοποιείται για την απολέπιση του δέρματος, αφήνοντας την επιδερμίδα φρέσκια και φωτεινή. Ωστόσο, διαφορετικά συστατικά είναι κατάλληλα για διαφορετικές ανησυχίες, οπότε ιδανικά πρέπει να ρίχνεις μια ματιά στη λίστα με τα πιο συμβατά απολεπιστικά:

  • Ένζυμα: ιδανικά για ευαίσθητους τύπους δέρματος.
  • AHAs: παρέχουν ελαφρώς ισχυρότερη απολέπιση από ό,τι τα ένζυμα, αλλά εξακολουθούν να είναι ασφαλή και απαλά για το ευαίσθητο δέρμα.
  • BHAs: είναι μια εξαιρετική επιλογή για λιπαρό και επιρρεπές στην ακμή δέρμα, καθώς διεισδύουν βαθύτερα στους πόρους. Το κύριο BHA που χρησιμοποιείται στην περιποίηση του δέρματος είναι το σαλικυλικό οξύ, ένα γνωστό συστατικό για την αποτελεσματική δράση του ενάντια στην ακμή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.