ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ρετινόλη: To συστατικό που καταπολεμά τα πολλαπλά σημάδια γήρανσης στην περιοχή των ματιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Μαρτίου 2024

Ρετινόλη: To συστατικό που καταπολεμά τα πολλαπλά σημάδια γήρανσης στην περιοχή των ματιών
IG @taylor_hill
Η άμυνά μας ενάντια στην φυσική γήρανση της επιδερμίδας στα μάτια

Καθώς τα χρόνια περνούν, η εύθραυστη και ιδιαιτέρως ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια έρχεται αντιμέτωπη με τα πολλαπλά σημάδια γήρανσης. Το δέρμα γίνεται ακόμα πιο λεπτό, ενώ οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες γίνονται ακόμα πιο ορατές. Επομένως, το κομμάτι της αντιγήρανσης για την περιοχή γύρω από τα μάτια αποτελεί μείζον ζήτημα ομορφιάς.

Ωστόσο, συστατικά όπως η ρετινόλη, το star συστατικό της αντιγήρανσης, μπορούν να δώσουν μια αποτελεσματική λύση, διορθώνοντας τα ορατά σημάδια φθοράς και κούρασης της επιδερμίδας στα μάτια.

Η ανατομία της περιοχής των ματιών

Το δέρμα των βλεφάρων είναι εξαιρετικά λεπτό, μόλις 0,05 χιλιοστά, γεγονός που το καθιστά πιο επιρρεπές στην απώλεια υγρασίας και στην ξηρότητα, οδηγώντας σε μείωση της παραγωγής ελαστίνης και κολλαγόνου.

Επίσης, το γεγονός ότι τα μάτια είναι ένα από τα πιο εκφραστικά σημεία του προσώπου, εντείνει το πρόβλημα καθώς η περιοχή βρίσκεται υπό συνεχή κίνηση και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στον σχηματισμό ρυτίδων. Συνδυαστικά, το περικογχικό δέρμα έχει επίσης λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, καθιστώντας το πιο επιρρεπές στην ξηρότητα.

Από την άλλη πλευρά, εξωτερικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες δημιουργούν ασθενή μικροκυκλοφορία ή λεμφική παροχέτευση και μπορούν να επιδεινώσουν το φαινόμενο των κουρασμένων ματιών, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο σκούρα.

Jenny.Gr
IG @taylor_hill

Η δράση της ρετινόλης στην επιδερμίδα της περιοχή των ματιών

Η ρετινόλη χρησιμοποιείται συχνά ως γενικός όρος στη φροντίδα του δέρματος, αλλά στην πραγματικότητα αναφέρεται σε μια κατηγορία ενώσεων που ονομάζονται ρετινοειδή. Τα ρετινοειδή είναι μια κατηγορία μορίων που προέρχονται από τη βιταμίνη Α και περιλαμβάνουν την προ-ρετινόλη (παλμιτικό ρετινυλεστέρα), τη ρετιναλδεΰδη, τη ρετινόλη και την τρετινοΐνη, από την πιο αδύναμη έως την ισχυρότερη. Αυτά τα μόρια είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμα για χρήση στο πρόσωπο και γύρω από τα μάτια, καθώς λειαίνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, προσφέροντας ελαστικότητα και σύσφιξη στην επιδερμίδα.

Jenny.Gr
IG @taylor_hill

Πώς να χρησιμοποιήσεις τη ρετινόλη με ασφάλεια

Για να χρησιμοποιήσεις με επιτυχία οποιοδήποτε προϊόν ρετινόλης, πρέπει να συνηθίσει πρώτα το δέρμα σου το συστατικό. Αν είσαι αρχάρια στη χρήση ρετινόλης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ρετινόλη προκαλεί συνήθως αντιδράσεις όπως ερυθρότητα, ερεθισμό, ξεφλούδισμα του δέρματος και εξαιρετική ευαισθησία. «Εκπαίδευσέ» το λοιπόν με σταδιακά αυξανόμενη χρήση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.