ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Sun Care: Πώς να ανανεώσεις το αντηλιακό σου πάνω από το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της μέρας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

1 Απριλίου 2024

Sun Care: Πώς να ανανεώσεις το αντηλιακό σου πάνω από το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της μέρας
IG @hannaschonberg
Ανακάλυψε 4+1 αντηλιακές συνθέσεις που προστατεύουν εξαιρετικά το δέρμα όλη μέρα και διατηρούν υπέροχο το μακιγιάζ

Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να φοράμε SPF, καθημερινά, για την υγεία και τη διαχρονική νεότητα της επιδερμίδας μας. Το αντηλιακό μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου και προστατεύει το δέρμα από διάφορες παθήσεις, όπως για παράδειγμα η υπερμελάγχρωση. Είναι επίσης απίστευτο το γεγονός ότι η συστηματική χρήση αντηλιακού μπορεί ακόμη και να μειώσει τα ορατά σημάδια γήρανσης μετά την εμφάνισή τους.

Είναι επίσης γνωστό ότι πρέπει να εφαρμόζουμε εκ νέου SPF, κάθε δύο ώρες για την καλύτερη άμυνά μας ενάντια στον ήλιο. Αυτό όμως, πολλές φορές μπορεί να έρχεται σε «σύγκρουση» με το μακιγιάζ μας και τη διάρκεια που επιθυμούμε να έχει.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο ιδρώτας, το σμήγμα και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες διασπούν τα συστατικά των προϊόντων που παρέχουν αντηλιακή προστασία, όπως επίσης σταδιακά και το foundation. Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι, αλλά και ειδικά σχεδιασμένες συνθέσεις αντηλιακών για να εφαρμόσουμε ξανά SPF πάνω από το μακιγιάζ χωρίς να το αλλοιώσουν.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Πώς να εφαρμόσεις το αντηλιακό σου πάνω από το μακιγιάζ

Πριν εφαρμόσεις ξανά το αντηλιακό πάνω από το μακιγιάζ, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι έχεις εφαρμόσει εξαρχής σωστά το αντηλιακό σου. Μη έχοντας δημιουργήσει μια καλή βάση, είναι δύσκολο να διατηρηθεί η πλήρης προστασία της επιδερμίδας σου από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου όλη την ημέρα.

Αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου και εφαρμόσεις τα αγαπημένα σου προϊόντα περιποίησης(serum και ενυδατική κρέμα), περίμενε μερικά λεπτά έως ότου απορροφηθούν και έπειτα φόρεσε το αντηλιακό σου. Χρειάζεσαι ιδανικά μια ποσότητα αντηλιακού ίση με τα δύο δάχτυλά σου (τον δείκτη και το μεσαίο) για να καλύψεις επαρκώς το πρόσωπό σου. Αυτή η ποσότητα βέβαια είναι ενδεικτική, καθώς ίσως χρειάζεσαι επιπλέον ποσότητα για να προστατέψεις τον λαιμό και το ντεκολτέ σου.

Να θυμάσαι πάντα να εφαρμόζεις το αντηλιακό σου και σε περιοχές προϊόντα που συχνά παραβλέπονται, αλλά είναι πράγματι εκτεθειμένες στον ήλιο, όπως τα αυτιά και η χωρίστρα των μαλλιών, για μέγιστη προστασία.

Μόλις δημιουργήσεις τη βάση του μακιγιάζ σου, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι περίπου κάθε δύο ώρες χρειάζεται να ανανεώνεις την αντηλιακή προστασία.

Για να είσαι απόλυτα συνεπής, θα πρέπει να έχεις στην κατοχή σου ένα αντηλιακό προϊόν-σύμμαχο τόσο για την προστασία της επιδερμίδας σου, όσο και για το μακιγιάζ σου: τα αντηλιακά προσώπου σε μορφή πούδρας είναι πραγματικά αυτό που χρειάζεσαι.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Τα αντηλιακά που πρέπει να έχεις στην τσάντα σου

Jane Iredale Golden Glow Amazing Base® Loose Mineral Powder SPF 20 Refillable Brush, κυκλοφορεί σε 4 αποχρώσεις – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Shiseido UV Protective Compact Foundation, κυκλοφορεί σε 5 αποχρώσεις – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Avène Haute Protection Compact Teinte SPF 50, κυκλοφορεί σε 2 αποχρώσεις – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Seventeen High Photo Ageing Protection Compact Powder SPF 30, κυκλοφορεί σε 3 αποχρώσεις – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Radiant Photo Ageing Protection Compact Powder SPF 30, κυκλοφορεί σε 2 αποχρώσεις – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.