ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

4 απαραίτητες κινήσεις φροντίδας για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

19 Μαρτίου 2024

4 απαραίτητες κινήσεις φροντίδας για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα
IG @realbarbarapalvin
Τα βασικά steps της skincare ρουτίνας

Είναι αλήθεια ότι ο επιμελής καθαρισμός του προσώπου δημιουργεί τα θεμέλια μια όμορφη και υγιή επιδερμίδα. Όμως πολλές φορές, μπορεί να μην καθαρίζεις με συνέπεια το δέρμα σου πρωί και βράδυ, ίσως να ξεχνάς το toner ή να πηγαίνες για ύπνο χωρίς να έχεις κάνει ντεμακιγιάζ. Όλες αυτές οι κινήσες όμως ενδέχεται είναι να «σαμποτάρουν» με διάφορους τρόπους το δέρμα σου, παρατηρώντας πρώτα από όλα έλλειψη λάμψης.

Τι μπορείς να κάνεις; Ακολούθησε δύο βασικά καθημερινά βήματα, πρωί και βράδυ: καθαρισμός και ενυδάτωση και χάρισε στο δέρμα σου αυτό ακριβώς που του αξίζει.

Καθαρισμός

Αφαιρεί το μακιγιάζ, τους ρύπους και τα μικροσωματίδια. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γαλάκτωμα καθαρισμού, μικκυλιακό νερό ή έλαιο ντεμακιγιάζ. Δεν πρέπει να ξεχνάς επίσης και τα μάτια: μάσκαρα, σκιές ματιών και μολύβια λιώνουν με εξειδικευμένα προϊόντα για το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου.

Μάσκα καθαρισμού

Άλλο ένα εξαιρετικό βήμα για τον καθαρισμό του δέρματος. Αν δεν έχεις μια έτοιμη του εμπορίου, δοκίμασε να φτιάξεις μια DIY μάσκα ομορφιάς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανακατέψεις μερικές κουταλιές άργιλο με νερό ή τον πολτό ενός μήλου και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και να το αφήσεις για 10/15 λεπτά. Στο τέλος, αρκεί να αφαιρέσεις τη μάσκα με ένα πανί μικροϊνών.

Jenny.Gr
IG @realbarbarapalvin

Toner

Θα χρειαστείς μια τονωτική λοσιόν που ταιριάζει με τον τύπο του δέρματός σου. Για το ξηρό ή το ευαίσθητο δέρμα, προτείνεται ένα δυναμωτικό και καταπραϋντικό προϊόν, το οποίο μπορεί να δώσει στο δέρμα φωτεινότητα και ελαστικότητα χωρίς να το αφυδατώσει ή να το ερεθίσει. Για το λιπαρό ή μικτό δέρμα, αντί για ένα στυπτικό ή καθαριστικό τονωτικό, ικανό να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των πόρων και να δώσει στην επιδερμίδα μια υγιή όψη.

Ενυδάτωση

Το τελευταίο βήμα χρειάζεται απαραιτήτως ένας ορός και μια κρέμα που θα «κλειδώσει» την ενυδάτωση στην επιδερμίδα του προσώπου. Για τις ξηρές επιδερμίδες θα πρέπει να προτιμάται μια πλούσια κρέμα, ενώ για τις λιπαρές ενδείκνυται μια ελαφριά σύνθεση με δράση κατά των ατελειών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.