ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Bronze Goddess: Οι self-tanning φόρμουλες που χαρίζουν υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα σε πρόσωπο και σώμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Απριλίου 2024

Bronze Goddess: Οι self-tanning φόρμουλες που χαρίζουν υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα σε πρόσωπο και σώμα
IG @isabellemathersx
Η μέθοδος που μας βοηθά να αποκτήσουμε ένα όμορφο χρυσαφένιο μαύρισμα με φυσική όψη μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς να μας δει ο ήλιος

Η άνοιξη ήρθε και το καλοκαίρι είναι όλο και πιο κοντά. Παρόλο που οι μέρες για την παραλία ακόμα αργούν, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να χαρίσουμε στο δέρμα μας το πολυπόθητο ζεστό, ηλιόλουστο χρώμα, χωρίς να κάνουμε ηλιοθεραπεία. Πώς; Χρησιμοποιώντας μια self-tanning φόρμουλα για πρόσωπο και σώμα. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη χρυσαφένια όψη.

Ποιο self-tan να επιλέξουμε

Μπορούμε να διακρίνουμε δύο τύπους αυτομαυριστικών. Αυτά σε σταγόνες, τα οποία μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα προσώπου ή σώματος που χρησιμοποιούνται καθημερινά για να επιτύχουμε ένα πολύ φυσικό σταδιακό χρώμα μέρα με τη μέρα. Και μετά, υπάρχουν τα κλασικά self-tanners σε μορφή κρέμας ή gel που, χάρη στο μόριο DHA, αρχίζουν να χρωματίζουν το δέρμα μέσα σε λίγες ώρες: το αποτέλεσμα είναι προοδευτικό και διαμορφώσιμο ανάλογα με την ένταση εφαρμογής.

Drunk Elephant D-Bronzi Anti-Pollution Sunshine Drops - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Sisley Paris Self Tanning Hydrating Body Skin Care - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Πώς λειτουργεί το self-tanner

Τα προϊόντα αυτομαυρίσματος δεν παρεμβαίνουν στην παραγωγή μελανίνης, επομένως η δράση τους είναι επιφανειακή και ανεξάρτητη από την έκθεση στον ήλιο. Γι' αυτό τον λόγο είναι πάντα καλή ιδέα να βάζουμε κρέμα με SPF κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το χρώμα που παράγει το self-tanner είναι το αποτέλεσμα μιας χημικής αλληλεπίδρασης μεταξύ του DHA (διυδροξυακετόνη) και των αμινοξέων κερατίνης, που υπάρχουν στο πιο επιφανειακό στρώμα του δέρματος. Η ινοσιτόλη, ή ένα μείγμα που αποτελείται από αιθέριο εκχύλισμα σουσαμιού με καροτέλαιο, χρησιμοποιείται για την παράταση του χρωματικού αποτελέσματος, αλλά δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως ενεργοποιητής μελανίνης.

Dior Solar The Self-Tanning Gel - Self-Tanner for Face - Natural Glow - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Clarins Self Tanning Milky Lotion - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Πώς εφαρμόζεται το self-tanner

Για να προετοιμάσουμε το δέρμα για τη θεραπεία, το ιδανικό είναι να κάνουμε μια σχολαστική απολέπιση (τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα) ώστε να εξαλειφθούν όλα τα νεκρά κύτταρα, επιτρέποντας ένα πιο ομοιόμορφο και μαύρισμα που διαρκεί.

Η εφαρμογή του sel-tan εξαρτάται από τον τύπο του προϊόντος που επιλέγουμε: Αν είσαι σε σταγόνες πρέπει να αναμιχθούν με την ενυδατική κρέμα, αν είναι σε τζελ ή λοσιόν εφαρμόζεται απευθείας όπου χρειάζεται.

Εάν κάνουμε την εφαρμογή με τα χέρια, αξίζει να θυμηθούμε να τα πλύνουμε τα χέρια μας αμέσως μετά (συμπεριλαμβανομένων των καρπών) για να αποφύγουμε να τα χρωματίσουμε ή να λερώσουμε υφάσματα.

St Tropez Gradual Tan Tinted Daily Firming Body Lotion - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Sephora Collection Self-Tanning Drops - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.