ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ενέσεις PRF: Τα οφέλη, η μετέπειτα φροντίδα και τα αποτελέσματα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

18 Μαΐου 2024

Ενέσεις PRF: Τα οφέλη, η μετέπειτα φροντίδα και τα αποτελέσματα
IG @lenaterlutter
Μια νέας γενιάς θεραπεία αντιγήρανσης και όχι μόνο

Οι ενέσεις PRF—πλούσιες σε αιμοπετάλια ινώδους— χρησιμοποιούν το δικό μας αίμα για να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του δέρματός, ειδικά στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Το PRF, το οποίο αποτελείται από ινώδες, αιμοπετάλια, λευκοκύτταρα, κυτοκίνες και κυκλοφορούντα βλαστοκύτταρα, έχει κάποιες ομοιότητες με τις δημοφιλείς θεραπείες PRP που χρησιμοποιούνται στις διαδικασίες αναζωογόνησης του δέρματος.

Οι ενέσεις ινώδους πλούσιων σε αιμοπετάλια (PRF) είναι ουσιαστικά μια μορφή ενίσχυσης κάτω από τα μάτια. Θεωρούνται η επόμενη γενιά θεραπειών πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP), οι οποίες συνήθως χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση αθλητικών τραυματισμών. Το PRF είναι ένα συμπύκνωμα αίματος που χρησιμοποιεί το αίμα κάθε ατόμου για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του δέρματός του

Σε μια διαδικασία PRF, το αίμα λαμβάνεται από τον ασθενή και φυγοκεντρείται με χαμηλότερες ταχύτητες από ό,τι σε μια διαδικασία PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια). Η απουσία αντιπηκτικού στο σωληνάριο επιτρέπει τον σχηματισμό ενός προϊόντος που μοιάζει με γέλη πλούσιο σε αιμοπετάλια, βλαστοκύτταρα, αυξητικούς παράγοντες και ινώδες που μπορεί να εγχυθεί στο δέρμα για να αντιμετωπίσει τα σημάδια γήρανσης ή ακόμη και τριχόπτωσης.

Jenny.Gr
IG @lenaterlutter

Τα οφέλη από τις ενέσεις PRF

  • Χρησιμοποιεί τα κύτταρα του σώματος
  • Μπορεί να θεραπεύσει τους κύκλους κάτω από τα μάτια
  • Μπορεί δυνητικά να μειώσει τις ρυτίδες
Jenny.Gr
IG @lenaterlutter

  • Ελάχιστος κίνδυνος παρενεργειών
  • Διεγείρει την επούλωση του δέρματος
  • Μπορεί δυνητικά να βελτιώσει την τριχόπτωση
  • Πρόκειται για μια θεραπεία ομορφιάς που δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο αποθεραπείας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.