ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Διεγείρουν πράγματι τα καρότα το φυσικό μαύρισμα της επιδερμίδας;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

15 Μαΐου 2024

Διεγείρουν πράγματι τα καρότα το φυσικό μαύρισμα της επιδερμίδας;
IG @camilacoelho
Ένα αρχαίο μυστικό ομορφιάς που κάθε χρόνο τέτοια εποχή επανέρχεται στο προσκήνιο των τάσεων ομορφιάς

Η θερμοκρασία σταδιακά ανεβαίνει, κι εμείς ανυπομονούμε ολοένα και περισσότερο για την πρώτη μας εξόρμηση στην παραλία. Απόλυτος στόχος, όπως άλλωστε κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το χρυσαφένιο μαύρισμα της επιδερμίδας μας.

Ένα παλιό μυστικό ομορφιάς που παραμένει όμως τόσο σύγχρονο παρά το πέρασμα των χρόνων είναι η αξιοποίηση των ισχυρών ιδιότητων των καρότων προς όφελος της τόνωσης των φυσικών μηχανισμών του οργανισμού που διεγείρουν την παραγωγή μελανίνης στο σώμα. Πρόκειται λοιπόν για ένα φυσικό ενισχυτικό λάμψης και χρώματος της επιδερμίδας.

Jenny.Gr
IG @camilacoelho

Τα καρότα περιέχουν μεγάλη ποσότητα βήτα-καροτίνης, μια φυσική χρωστική ουσία από την οικογένεια των καροτενοειδών. Όταν τρώμε καρότα, το σώμα μας μετατρέπει τη βήτα-καροτίνη σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος. Αυτή η μετατροπή πραγματοποιείται στο λεπτό έντερο, χάρη σε συγκεκριμένα ένζυμα. Σε μεγάλες ποσότητες, η βήτα-καροτίνη μπορεί στη συνέχεια να αποθηκευτεί στο υποδόριο στρώμα, δίνοντας έτσι στο δέρμα μια ελαφρώς πορτοκαλί απόχρωση.

Για να είναι πράγματι ορατό το αποτέλεσμα, είναι απαραίτητη η τακτική και σημαντική κατανάλωση καρότων. Επιπλέον, η πορτοκαλί απόχρωση εξαφανίζεται σταδιακά όταν μειώνεται η κατανάλωση καρότων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.