ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Body Scrub vs Dry Brushing: Ποια μέθοδος απολέπισης είναι καταλληλότερη για εσένα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Μαΐου 2024

Body Scrub vs Dry Brushing: Ποια μέθοδος απολέπισης είναι καταλληλότερη για εσένα
IG @hannaschonberg
Η απολέπιση είναι το «μυστικό» μιας υπέροχης επιδερμίδας σώματος

Η απολέπιση είναι το «κλειδί» για ένα απαλό δέρμα με απόλυτα αναζωογονημένη όψη. Παλαιότερα τα body scrubs αποτελούσαν τον απόλυτο πρωταγωνιστή αυτής της θεραπείας σώματος, τα τελευταία χρόνια όμως το dry brushing έγινε η πιο δημοφιλής μέθοδος απολέπισης. Τι πρέπει να γνωρίζεις γι’ αυτές τις δύο μεθόδους; Και ποια να επιλέξεις για να απολαμβάνεις μια λεία, μεταξένια επιδερμίδα στο σώμα;

Body Scrub

Η τεχνική εφαρμογής καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Εφόσον επιλέγεις ένα body scrub για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου, βεβαιώσου ότι τρίβεις σωστά την επιδερμίδα σου. Πρώτα πρέπει να βρέξεις το δέρμα με νερό, έπειτα εφαρμόζεις μια μικρή ποσότητα scrub στο σώμα και τρίβεις με κυκλικές κινήσεις. Στο τέλος ξεπλένεις ο προϊόν με χλιαρό νερό και ολοκληρώνεις τη διαδικασία εφαρμόζοντας ενυδατική κρέμα.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Dry Brushing

Το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να μοιάζει με μια σύγχρονη μέθοδο, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια αρχαία τεχνική της Αγιουρβέδα. Περιλαμβάνει τη χρήση στεγνής βούρτσας, η οποία έχει συνήθως μια μακριά ξύλινη λαβή και σκληρές, φυσικές τρίχες. Εφαρμόζεται με κινήσεις μασάζ σε ολόκληρο το σώμα από τα κάτω άκρα μέχρι τα άνω και πίσω στην πλάτη. Πρόκειται για μια τεχνική που, όταν εκτελείται σωστά και με συνέπεια, μπορεί να χαρίσει ένα πιο υγιές και νεανικό δέρμα, καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Μάλιστα, μπορεί ακόμα και να ελαχιστοποιήσει προσωρινά την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο σώμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.