ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να χρησιμοποιήσεις τη ρετινόλη στο σώμα, σαν δερματολόγος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Μαΐου 2024

Πώς να χρησιμοποιήσεις τη ρετινόλη στο σώμα, σαν δερματολόγος
IG @juliesfi
Ανακάλυψε πως μπορείς να ομορφύνεις την επιδερμίδα του σώματός σου, αξιοποιώντας τα οφέλη του πιο διάσημου ενεργού συστατικού

Εάν έχεις βρεθεί αντιμέτωπη με την ακμή ή θέλησες να σβήσεις τα σημάδια του χρόνου από το δέρμα σου, είναι πολύ πιθανό να έχεις χρησιμοποιήσει τη ρετινόλη στο πρόσωπό σου. Όμως αλήθεια, έχεις σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσεις αυτό το κορυφαίο ενεργό συστατικό στην επιδερμίδα του σώματός σου;

Τα οφέλη της ρετινόλης για την επιδερμίδα του σώματος

  • Επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης (μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων)
  • Αύξηση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου
  • Βελτίωση της υφής του δέρματος στο σώμα
  • Επίλυση δερματικών προβλημάτων, όπως η θυλακική υπερκεράτωση
  • Σύσφιγξη της επιδερμίδας
  • Ενίσχυση της φωτεινότητας και της λάμψης της
Jenny.Gr
IG @juliesfi

Επιλέγοντας ένα προϊόν ρετινόλης για το σώμα

Κάθε δέρμα είναι διαφορετικό, επομένως είναι σημαντικό να κάνεις την έρευνά σου όταν ψάχνεις για ένα προϊόν ρετινόλης για το σώμα ή ακόμα καλύτερα να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου.

Θα πρέπει να είσαι ενημερωμένη για το ποσοστό συγκέντρωσης ρετινόλης στο προϊόν που έχεις επιλέξει και σίγουρα αν χρησιμοποιείς για πρώτη φορά ρετινόλη, θα πρέπει να ξεκινήσεις με ένα προϊόν χαμηλής συγκέντρωσης. Επίσης, θα πρέπει ιδανικά να αναζητήσεις ένα προϊόν που περιέχει επιπλέον ενυδατικούς παράγοντες στη σύνθεσή του, καθώς η ρετινόλη μπορεί να προκαλέσει έντονη ξηρότητα στο δέρμα.

Εάν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, αναζήτησε ένα προϊόν σώματος με ρετινόλη ειδικά σχεδιασμένο για το ευαίσθητο δέρμα.

Jenny.Gr
IG @juliesfi

Πώς να χρησιμοποιήσεις τη ρετινόλη στο σώμα

Ανάλογα με τη συγκέντρωση της ρετινόλης, μπορείς να την εφαρμόσεις με τα χέρια. Εάν όμως η επιδερμίδα στα χέρια σου είναι ευαίσθητη, θα ήταν προτιμότερο να φοράς γάντια μιας χρήσης για την εφαρμογή. Θα πρέπει να επισημάνουμε επίσης πως η εφαρμογή της πρέπει να γίνεται αποκλειστικά το βράδυ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.