ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να εφαρμόσεις με τον καλύτερο τρόπο την ενυδατική σου κρέμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

23 Μαΐου 2024

Πώς να εφαρμόσεις με τον καλύτερο τρόπο την ενυδατική σου κρέμα
IG @nathaliaern
Αυτός είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος εφαρμογής της ενυδατικής κρέμας

Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου μας αποτελείται από το εξής απαραίτητο τρίπτυχο: καθαριστικό, αντηλιακό και ενυδατική κρέμα. Ενώ οι οροί, αλλά και άλλες θεραπείες περιποίησης του δέρματος είναι επίσης εξαιρετικές προσθήκες στη ρουτίνα μας, αυτά τα τρία βασικά που θέτουν τα θεμέλια για ένα όμορφο και υγιές δέρμα.

Οι ενυδατικές κρέμες έχουν σχεδιαστεί για να ενυδατώνουν το δέρμα και να υποστηρίζουν τον φραγμό του δέρματος, ενώ παράλληλα λειτουργούν για να απαλύνουν και να λειαίνουν το δέρμα. Χρησιμοποιούν βασικά συστατικά όπως ενυδατικά για να προσελκύσουν την υγρασία, μαλακτικά για να απαλύνουν και να λειάνουν το δέρμα και αποφρακτικά για να κλειδώσουν την υγρασία.
Το δέρμα μας χάνει σταθερά την υγρασία μέσω της διαδικασίας που ονομάζεται δια-επιδερμική απώλεια νερού. Χάνουμε επίσης το έλαιο που παράγεται φυσικά από το σώμα μας όταν κάνουμε ντους ή πλένουμε το πρόσωπό μας, γεγονός που καθιστά διπλά σημαντική την αναπλήρωση των επιπέδων υγρασίας και την ενίσχυση ενός υγιούς δερματικού φραγμού.

Jenny.Gr
IG @nathaliaern

Πώς να επιλέξουμε την καλύτερη ενυδατική κρέμα

Ο τύπος του δέρματός μας και οι ιδιαίτερες ανάγκες του παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της ενυδατικής κρέμας.

Ακμή & Λιπαρό δέρμα: Εάν έχουμε λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα, πρέπει ιδανικά να αναζητήσουμε μια ενυδατική κρέμα που δεν είναι φαγεσωρογόνος ώστε να αποτρέψουμε το φράξιμο των πόρων και την επιδείνωση της ακμής.

Ξηρό δέρμα: Το ξηρό δέρμα χρειάζεται πιο βαριές ενυδατικές κρέμες. Το βούτυρο καριτέ, το έλαιο jojoba, η γλυκερίνη και το υαλουρονικό οξύ είναι κοινά συστατικά σε ενυδατικές κρέμες για το ξηρό δέρμα.

Ευαίσθητο δέρμα: Οι ενυδατικές κρέμες για το ευαίσθητο δέρμα πρέπει να είναι απλές, χωρίς άρωμα, με συστατικά που ενισχύουν τον φραγμό, όπως ceramides και πεπτίδια.

Jenny.Gr
IG @nathaliaern

Η Εφαρμογή

Η προετοιμασία της επιδερμίδας για την ενυδάτωση είναι εξαιρετικά συμαντική. Επομένως, ξεκινάμε πλένοντας το πρόσωπό μας. Χρησιμοποιούμε ένα απαλό, θρεπτικό καθαριστικό που αφαιρεί επαρκώς τον ιδρώτα, τις ακαθαρσίες, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ. Είναι σημαντικό να φροντίζουμε πάντα να ενυδατώνουμε το δέρμα αφού έχει καθαριστεί σωστά. Στεγνώνουμε απαλά την επιδερμίδα, αλλά χωρίς να αφαιρούμε όλη την υγρασία. Έπειτα, εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.