ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Dry brushing: Η θεραπεία περιποίησης σώματος που χαρίζει λεία και λαμπερή επιδερμίδα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

27 Μαΐου 2024

Dry brushing: Η θεραπεία περιποίησης σώματος που χαρίζει λεία και λαμπερή επιδερμίδα
IG @hannaschonberg
Το δέρμα δείχνει άμεσα πιο υγιές, σφριγηλό και λαμπερό

Το dry brushing είναι μια θεραπεία απολέπισης που αναζωογονεί βαθιά την επιδερμίδα στο σώμα. Πρόκειται για μια τεχνική που περιλαμβάνει τη χρήση μιας βούρτσας σώματος με σφιχτές τρίχες για μασάζ στο δέρμα. Αν και είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής τεχνική ομορφιάς για τη μείωση της κυτταρίτιδας, αυτή η μέθοδος στοχεύει επίσης στην τόνωση του λεμφικού συστήματος, την απολέπιση του δέρματος, την τόνωση της κυκλοφορίας και την προώθηση της συνολικής υγείας και ευεξίας του οργανισμού.

Είναι μια πρακτική που έχει τις ρίζες της στις παραδοσιακές τεχνικές μασάζ της Αγιουρβέδα, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αφήνοντάς εκπληκτικά λεία και λαμπερή επιδερμίδα.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Πώς να εφαρμόσεις σωστά το dry brushing

  1. Ξεκίνα από τα πόδια και βούρτισε προς τα πάνω.
  2. Εφαρμόζοντας μεγάλες κυκλικές, αριστερόστροφες κινήσεις, ανέβα από τα πόδια προς το στομάχι.
  3. Τα χέρια πρέπει να βουρτσίζονται με κινήσεις προς τα πάνω, συνεχίζοντας στους ώμους και το στήθος.
  4. Κάνε ντους αφού ολοκληρώσεις το βούρτσισμα και μετά ενυδάτωσε καλά το δέρμα σου.

Τα οφέλη του dry brushing

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Ενισχύει την κυκλοφορία: Αν έχεις παρατηρήσει ότι το δέρμα σου είναι κόκκινο μετά από στεγνό βούρτσισμα, συνήθως δεν είναι λόγος ανησυχίας. Η ερυθρότητα, η οποία είναι μόνο μια μικρή φλεγμονή, σηματοδοτεί αυξημένη κυκλοφορία —γνωστή και ως καλύτερη ροή αίματος— στις περιοχές που πέρασες με τη βούρτσα σου. Ωστόσο, η ερυθρότητα μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι βουρτσίζεις πολύ επιθετικά και ερεθίζεις το δέρμα σου.

Βοηθά στη λεμφική παροχέτευση: Εκτός από το ότι σου χαρίζει λαμπερό δέρμα, το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να ενθαρρύνει τη λεμφική παροχέτευση. Όλο το αίμα μεταφέρει λεμφικό υγρό, το οποίο φιλτράρεται μέσω των λεμφαδένων. Το στεγνό βούρτσισμα επιταχύνει τον ρυθμό άντλησης αίματος, γεγονός που βοηθά στην εξάπλωση της λέμφου μέσω του σώματος, επομένως απομακρύνει τις τοξίνες και τα παθογόνα γρηγορότερα.

Απολεπίζει το νεκρό δέρμα: Όπως με όλες τις μεθόδους απολέπισης, το στεγνό βούρτσισμα απομακρύνει τη βρωμιά και τη λιπαρότητα της ημέρας καθώς και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι αυξημένος κυτταρικός κύκλος και πιο λαμπερό, λείο δέρμα.

Γεμίζει το δέρμα: Πολλές γυναίκες ορκίζονται ότι η κυτταρίτιδα τους είναι λιγότερο αισθητή μετά το dry brushing, λόγω της προσωρινής αύξησης όγκου που έχει το δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.