ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να προστατέψεις το δέρμα σου από τα σπυράκια μετά την αποτρίχωση


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

29 Μαΐου 2024

Πώς να προστατέψεις το δέρμα σου από τα σπυράκια μετά την αποτρίχωση
IG @rosiehw
Η εμφάνιση σπυριών μετά την αποτρίχωση με κερί αποτελεί ένα σύνηθες (και ανεπιθύμητο) φαινόμενο, υπάρχουν ωστόσο τρόποι να το σταματήσουμε

Ενώ η αποτρίχωση με κερί δεν προκαλεί σπάσιμο της τρίχας, εφόσον εκτελείται σωστά, τα βακτήρια που εισέρχονται στους ανοιχτούς πόρους της επιδερμίδας μετά την αποτρίχωση μπορούν να δημιουργήσουν ατέλειες και σπυράκια. Πρόκειται για ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο που όμως δεν παύει να είναι ανεπιθύμητο. Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε το δέρμα μας και να απολαύσουμε την λεία και απαλή υφή του μετά την αποτρίχωση;

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Η απολέπιση

Η τακτική ήπια απολέπιση των περιοχών μετά την αποτρίχωση θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στην αποφυγή των φραγμένων πόρων και των τριχών που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Η τελευταία απολέπιση θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον μια μέρα πριν την αποτρίχωση με κερί. Και έπειτα, πρέπει να περιμένουμε να περάσουν λίγες μέρες μετά την αποτρίχωση για να ξαναρχίσουμε να εκτελούμε την απολέπιση, ώστε να επιτρέψουμε στο δέρμα να ανακάμψει.

Η καθαριότητα

Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να διατηρούμε όλους τους χώρους του σπιτιού καθαρούς, ιδίως αυτούς με τους οποίους μπορεί να έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα μας μετά την αποτρίχωση. Ε αυτόν τον τρόπο, προλαμβάνουμε το ενδεχόμενο της μόλυνσης.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Τα γάντια μιας χρήσης

Ένα μυστικό που μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο και αποτελεσματικό για την προστασία του δέρματος μετά την αποτρίχωση με κερί είναι να εφαρμόζουμε την ενυδατική κρέμα στο σώμα μας και ιδίως στα σημεία όπου έχουμε κάνει αποτρίχωση, φορώντας γάντια μιας χρήσεως στα χέρια – τουλάχιστον για τις 5 πρώτες ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα μεταφοράς βακτηρίων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.