ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Body lotion vs Body oil: Ποια είναι η κατάλληλη επιλογή για λαμπερό δέρμα;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

18 Ιουνίου 2024

Body lotion vs Body oil: Ποια είναι η κατάλληλη επιλογή για λαμπερό δέρμα;
IG @matildadjerf
Ο ιδανικός τρόπος για να διατηρείται ενυδατωμένη και λαμπερή η επιδερμίδα στο σώμα

Η περιποίηση της επιδερμίδας στο σώμα είναι εξίσου σημαντική με την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου. Η πιο βασική ανάγκη που πρέπει να καλύψουμε με την φροντίδα που της παρέχουμε είναι η ανάγκη για ενυδάτωση. Τα προϊόντα που επιλέγουμε κατεξοχήν για αυτό τον σκοπό είναι η λοσιόν σώματος, αλλά και το λάδι σώματος. Ποιος είναι όμως ρόλος κάθε διαφορετικής σύνθεσης και ποιο προϊόν τελικά είναι το καταλληλότερο για το δικό μας δέρμα;

Body Oil

Τα έλαια σώματος είναι προϊόντα περιποίησης δέρματος που παρασκευάζονται από φυσικά έλαια, όπως το έλαιο jojoba, το ελαιόλαδο, το έλαιο αργκάν, το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο καρύδας κ.α. Σήμερα, βρίσκουμε στην αγορά από ελαφριές και ιδιαίτερα λεπτόρρευστες έως πιο πλούσιες συνθέσεις body oil, ενισχυμένες επιπλέον με αντιοξειδωτικές βιταμίνες όπως οι βιταμίνες C και E που προστατεύουν παράλληλα το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Body Lotion

Η προσθήκη μιας λοσιόν σώματος στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας βοηθά το σώμα να διατηρήσει την υγρασία. Ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που βρίσκουμε στις συνθέσεις των body lotion είναι το υαλουρονικό οξύ, το οποίο διατηρεί υγιή τον φραγμό του δέρματος και προσελκύει την υγρασία. Μια λοσιόν σώματος συνήθως στη σύνθεσή της εμπεριέχει και κάποια ποσοστά ελαίου. Δεδομένου ότι οι λοσιόν σώματος συνδυάζουν έλαια και συστατικά που αγαπούν το νερό, είναι ιδανικά για όσους προτιμούν ένα προϊόν ενυδάτωσης που απορροφάται πλήρως από το δέρμα και δεν αφήνει την αίσθηση υπολειμμάτος ελαίου στο σώμα.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Απόλυτη ενυδάτωση

Για απόλυτη ενυδάτωση, είναι εξαιρετικός ενός συνδυασμός λαδιού σώματος και λοσιόν σώματος που στόχο έχει να «κλειδώσει» και να διατηρήσει την υγρασία στο δέρμα. Τα έλαια σώματος υποστηρίζουν την ενυδάτωση και προσθέτουν μια φυσική λάμψη στο δέρμα. Κάνουν την επιδερμίδα λεία, απαλή και πιο λαμπερή. Οι λοσιόν σώματος βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα και είναι ιδανικές για την αντιμετώπιση της ξηρότητας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.