ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Το καρπούζι κάνει το δέρμα πιο «ζουμερό»


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Ιουλίου 2024

Το καρπούζι κάνει το δέρμα πιο «ζουμερό»
Το καρπούζι είναι μια εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης τόσο για το σώμα, όσο και για το δέρμα

Ενυδατικό και γλυκό, το καρπούζι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα όλων. Αλλά, η απήχησή του δεν σταματά εκεί. Το καρπούζι ξεχωρίζει και στη βιομηχανία της ομορφιάς - ειδικά στην περιποίηση του δέρματος. Πολλές φόρμουλες χρησιμοποιούν το γλυκό φρούτο για τις ενυδατικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες.

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Όλα αυτά «μαρτυρούν» κάποια από τα σημαντικότερα οφέλη του για το δέρμα.

Τα οφέλη του καρπουζιού για το δέρμα

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά: Το καρπούζι περιέχει πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για το δέρμα. Περιέχει βιταμίνες Α και C, οι οποίες βοηθούν το θαμπό ή κουρασμένο δέρμα. Περιέχει επίσης ένα άλλο ισχυρό και προστατευτικό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται λυκοπένιο. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία και τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Προστατεύοντας το δέρμα από το οξειδωτικό στρες, το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και στην προώθηση μιας πιο νεανικής εμφάνισης.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Ενυδατικό: Το καρπούζι είναι τόσο αναζωογονητικό τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό. Για τον ίδιο λόγο, τα προϊόντα περιποίησης δέρματος με καρπούζι μπορούν να ενυδατώσουν και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ξηροδερμίας. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση της υγρασίας του δέρματος, βελτιώνοντας τα επίπεδα ενυδάτωσης και μειώνοντας την ξηρότητα και την τραχύτητα.

Μειώνει τη φλεγμονή και την ακμή: Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος με καρπούζι είναι πλούσια σε αμινοξέα, γεγονός που τα καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για το δέρμα με τάση ακμής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.